Päivitystyökalu

tietokoneet

Olen ihastunut Movable Typeen siinä määrin, ettei sivujen rakentelu täysin käsityönä tunnu tarpeeksi kätevältä. Sivujen hallinnointi kotikoneelta käsin on jäykkää – jos haluaisin päivittää jotain muualla kuin kotona, voin kyllä käydä palvelimella ssh:lla tekemässä muutokset, mutta sitten pitää muistaa hakea muutettu tiedosto kotikoneelle ettei muutos katoa kun sivua päivittää seuraavan kerran.

Sainkin vihdoin aikaiseksi rakentaa yksinkertaisen päivitystyökalun, jolla voin muokata sivuja kätevästi missä tahansa. Toimintaperiaate on tuttu Movable Typestä, eli pidän sivut tietokannassa josta halutessani rakennan html-tiedostot. Tällä hetkellä toimii vain yleinen sivujen päivittäminen, mutta tarkoitukseni olisi vielä kehittää peliarvostelusivuille yhtenäinen sivupohja, jolloin voisin laatia arvostelun vain täyttämällä lomakkeen. Seuraava vaihe siitä olisi sitten päivittää arvostelun tiedot automaattisesti hakemistosivuille. Toiveajattelua… Ensimmäinenkin vaihe onneksi auttaa paljon.

Julkaistu
Kategoria(t): Tietokoneet