Kolumni

lautapelit

Kuten jo Pelimerkintöjen puolella totesinkin, minulla on tätä nykyä peliaiheinen kolumni Enter-lehdessä. Kirjoittelen laajasti peleistä ja pelaamisesta: ensimmäinen kolumni käsittelee Simsin ja Animal Crossingin kaltaisista elämäpeleistä. Pelilehtien kolumnisteista eroan siinä, että käsittelen videopelien lisäksi myös lautapelejä, joista en ole juuri mainintoja nähnyt muissa lehdissä.

Parasta tässä kolumnissa on se, että Enterin päätoimittaja kutsui minut kirjoittamaan kolumnia. Aloite oli siis heidän. Lisäksi kolumnista maksetaan varsin asiallista palkkiota (tai mistäs minä tiedän palkkioiden asiallisuudesta, mutta olen hyvin tyytyväinen kaiken ilmaiseksi kirjoittelun jälkeen). Lisäksi tähän asti kirjoittamani kolumnit on kehuttu erinomaisiksi. Vähemmästäkin olisin tyytyväinen.

Enterin tarjousta voi verrata toiseen kirjoitustarjoukseen jonka sain: minut olisi haluttu kirjoittamaan levyarvosteluja. Niistä ei tosin olisi saanut mitään korvausta ja arvosteltavat levytkin olisi pitänyt hankkia itse. Juuei, en olisi suostunut vaikka aikaa olisi ollutkin. Minulla on arvoni – miksi kirjoittelisin ilmaisjuttuja, jos joku on kerran valmis maksamaan töistäni? Niin että pitäisiköhän tälle blogillekin laittaa maksu…

Julkaistu
Kategoria(t): Pelit

5 kommenttia

 1. No multa et saa rahaa, mutta varmasti sydäntäsi lämmittää että olen kateellinen kuin kalkkuna.
  Vaikka eipä silti, olet varmasti Entterin huomion ansainnut pitkäjänteisellä kirjoitustyölläsi. Onnea uran urkenemisesta!

 2. Jaa, täytynee Ärrällä silloin tällöin koettaa lukaista tuo kolumnisi Enter-lehdestä, muutenpa lehti ei ainakaan minua ole suuremmin vakuuttanut – millään saralla, vaan mieluummin lueskelen perinteiset Pelit-lehdet, Mikrobitit tai Tietokoneet. Vaan toivottavasti kolumnisi myötä Enter-lehtikin nostaisi tasoaan… siinäpä sinulle Mikko heti paineita. 🙂
  Tuosta maksullisuudesta (vaikka tässä sen vitsinä vain heititkin): kovin tuntuu olevan vaikea lukijoilta periä maksua mistään nettisivusta. Suositunkin sivun muututtua maksulliseksi on kovin usein käyttäjät kaikonneet. Liekö sitten syy siinä, että kun on totuttu jotain ilmaiseksi saatavan, niin ei siitä yhtäkkiä haluta mitään maksaakaan?

 3. Taitaa olla Enter aina muovikääreissä mukana tulevan cd:n vuoksi, joten kirjasto taitaa olla parempi paikka. Mutta joo, et kyllä ole Enterin kohderyhmää, joten ei ihme jos ei vakuuta. Mutta hyviä kolumnisteja lehdellä kyllä on, muitakin kuin minä. Johanna Sinisalon juttuja esimerkiksi lukee mielellään.
  Maksullisuuden täytyy olla vapaaehtoista ja tarpeeseen perustuvaa, sitten se voi toimia. Silloinkin on syytä olla laaja yleisö, niin ei haittaa vaikka suurin osa ei maksakaan. Suomesta puuttuu lisäksi maksamisen infrastruktuuri. Verkkopankki on ihan ok, mutta ei niin kätevä kuin Paypal.
  Itse en ole monesta nettisivusta maksanut. BoardGameGeekin edellisen rahankeruun aikaan hellitin kukkaronnyörejä ja kiitos jaossa olleiden Supporter-kylttien, lahjoitukseni oli peräti sen kymmenen dollaria. Kyllä BoardGameGeekistä sen verran maksaa noin kertaluontoisesti. Bloglines on toinen – sen käytöstä saattaisin harkita jopa pientä kuukausimaksua. Vaan siihen ne kyllä sitten jäävät – ilmaista tarjontaa on niin paljon, että maksulliselle löytyy aina kilpailija.
  Suosittelen muuten TypeKeyn käyttäjäksi rekisteröitymistä. Saa täälläkin kommenttinsa heti läpi ilman mitään viiveitä.

 4. Hassu kun olin, niin en muistanut mikä Enter on, ja olin jo melkein kysymässä että saakos siitä RSS-feediä. 🙂
  No, pitänee turvautua kirjastoon noiden kolumnien lukemisen kanssa. Mistäs lehden numerosta lähtien siellä on sinun kolumniasi luettavissa? 8/2004? Entäpä osaatko sanoa mistä lehdestä lähtien Sinisalo on sinne kirjoitellut, ja mistä teemasta noin yleisesti?
  Ja perään toki vielä onnittelut kolumnipaikasta!

 5. Minun kolumnini alkaa viimeisimmästä, taitaa olla juuri tuo 8/2004. Olen itse lukenut tasan kolme viimeisintä Enteriä, joista kahdessa oli Sinisalon kolumni. En muista olivatko kaksi viimeisintä, vai oliko yksi välissä. Aihepiiri ei noiden kahden perusteella kauhean tarkasti rajaudu, aika yleisluontoista asiaa näyttäisi olevan.

Kommentointi ei ole käytössä.