Kommenttispämmin määrä ja mitta

tietokoneet

Halusin saada tarkemman kuvan blogeihini satavan kommenttispämmin määrästä, joten tutkin asiaa. MT-Blacklist pitää hyviä lokeja, joista keräsin kaikki merkinnät torjutuista spämmeistä. Tästä aineistosta syntyi tyylikäs kaavio (GIF, 14 kt). Kaaviosta ei näe suoraan keskiarvoa, mutta marraskuun alun villit spämmivuoret unohtaenkin se näyttäisi asettuvan yli sataan spämmikommenttiin päivässä. Jos ne kaikki pitäisi eliminoida käsin, suljettaisiin blogien kommenttimahdollisuudet heti.

MT-Blacklist tekee hyvää työtä torjunnassa, mutta on tuo silti rasite. En usko, että Nebulalla esimerkiksi iloitaan siitä rasitteesta, jonka kommenttien virta aiheuttaa. Tuo määrä tuskin kauheasti Nebulan koneita väsyttää, mutta jos tahti kasvaa, torjutustakin spämmistä voi tulla ongelma. Learning Movable Type -blogi tarjoaa kuitenkin yhden ratkaisun: MT-Approval -plugin pysäyttää automaattikommentoijat oitis pakottamalla kommentoijat käyttämään esikatselua. Ilman esikatselusivulle lisättyä koodia kommentti ei kelpaa – tämän pitäisi toimia toistaiseksi tehokkaana stoppina automaattien syytämälle spämmille. Käsityönä tuleva spämmi tuskin on merkittävä ongelma.

Toinen vaihtoehto on kieltää kommentointi muilta kuin TypeKey-rekisteröityneiltä, mutta ei taida TypeKey olla vielä aivan riittävän suosittu. Rekisteröityminen TypeKeyn käyttäjäksi on kuitenkin merkittävästi isompi vaiva kuin kommentin esikatselun vilkaiseminen.

Julkaistu
Kategoria(t): Tietokoneet