Ju-On: The Grudge

tv ja elokuva

Loputkin Playsta tilatut elokuvat saapuivat. Pohdimme hetken, katsoako alkuperäinen Ju-On: The Grudge ennen jenkki-Kaunaa, jonka menemme katsomaan tänään. Päädyimme katsomaan.

Elokuva on karmiva, samaa huippuluokkaa kuin A Tale of Two Sisters, Dark Water ja Ring. Elokuva alkaa veriteoilla, joiden uhrit jäävät vainoamaan taloa, jossa murhat tapahtuivat. Luonnollisesti talossa vierailee väkeä, jotka saavat kärsiä murhanhimoisten henkien koston.

Elokuvan juoni on herättänyt ihmetystä. IMDB:ssä joku ihmetteli kovastikin, oliko Izumi-tyttö pieni lapsi vai teini-ikäinen. Ei sitten tullut se mieleen, että elokuvassa voi olla kymmenen vuoden aikahyppy, vaikka sitä ei suoraan sanottaisikaan? Kohtauksien alussa ei lukenut päivämääriä, mutta siitä huolimatta ei ollut vaikeaa ymmärtää, että tapahtumien aikajärjestys ei ollut suora. Juonta ei muutenkaan kauheasti selitelty, mutta liika selittely voi olla vahingollistakin. Tässä tapauksessa mitään ei jäänyt häiritsevästi epäselväksi.

Jenkkiversion suhteen odotukset ovat sekalaiset. Todennäköisesti luvassa on hieman näyttävämpää jälkeä. Japanilaisessa versiossa ei tehosteilla mässäilty. Ehkä kuolleille olisi voinut kehittää jotain muutakin kuin valkoiseksi meikatut naamat, mutta muuten vaikuttavuudessa ei ollut valittamista. Toivottavasti jenkkiversioon saadaan aikaan yhtä kauhistuttava ääniraita; tässä versiossa kauhisteli usein enemmän sitä mitä kuuli kuin sitä mitä näki. Juonta todennäköisesti yksinkertaistetaan hieman, toivottavasti ei liikaa.

Kirjoitan jenkkiversiosta jotain huomenna, kunhan se on nähty, siihen asti voin ehdottomasti suositella alkuperäistä versiota.