Kevytelokuvaa ja scifiä

tv ja elokuva

Eilisen elokuvalistalla oli sekä hömppää että scifiä. Hömppäosastosta vastasi high school -elokuva Mean Girls. Aika kliseinen elokuva jauhoi high school -maailman klikeistä ja olisi todennäköisesti toiminut paremmin 45-minuuttisena tv-sarjan jaksona. Muutenkin elokuva olisi ehkä kaivannut vähän vinompaa näkökulmaa, tyyliin Suositut.

Perhosvaikutus oli lähtökohdiltaan kiinnostava. Elokuvaa on yleensä joko kehuttu tai haukuttu. Totuus asettui luonnollisesti keskelle: elokuvan perusidea aikamatkailusta ja siitä, kuinka pienillä muutoksilla on suuret seuraukset toimii, mutta kokonaisuus ei ole kuitenkaan hyvä. Ashton Kutcherin näyttelijänlahjat eivät aivan riittäneet ja elokuvaa olisi voinut ehkä jonkin verran tiivistää – ainakin vankilakohtaus oli aika turhan oloinen.

Katsoimme elokuvasta ohjaajan version, jonka loppu poikkeaa merkittävästi teatteriversiosta. Ohjaajan version loppu on paljon parempi, teatteriversio on lässy. Tällaisenään Perhosvaikutus on ihan kelpo scifijuttu, joka miellyttänee aikamatkailuteeman ystäviä. Juoni todennäköisesti hajoaa käsiin, jos sitä miettii tarkemmin (Johanna keksi enempiä miettimättä jo yhden loogisen kommelluksen) eikä Ashton Kutcherin roolisuoritus elokuvaa paranna, mutta ihan kelvollista katseltavaa se silti on.