Raskasta kauhua

tv ja elokuva

Vaihteeksi muutakin kuin omenajuttua (älkää olko huolissanne – se lähetys jatkuu tuotapikaa): eilen katseltiin The Eye 2, joka osoittautui kerrassaan mainioksi elokuvaksi. Tykkäsin itse jo ykkösestä, Johanna myös mutta vähemmän. Jatko-osa sai molemmilta ykköstä vankempaa kannatusta.

Eiköhän joku jo IMDB:ssä narissut siitä, miten elokuvalla ei ole mitään tekemistä alkuperäisen Eyen kanssa, joten se ei ole jatko-osa vaan spinoff. Mutta mistä lähtien jatko-osan on täytynyt jatkaa siitä, mihin edellinen elokuva jäi? The Eye 2 käsitteli selvästi samaa aihetta kuin edeltäjänsä, aivan erilaisesta näkökulmasta vain.

Henkien näkemisen lisäksi elokuvan toinen vahva teema oli raskaus. Vähän tästä tuli Rosemaryn painajainen mieleen, mutta se ehkä liittyy enemmän siihen, miten vähän raskausaiheisia elokuvia on. Tässä oli kuitenkin vähän erilainen viritys, mutta kieltämättä melko kauhistuttava kuitenkin. En ehkä suosittelisi tätä raskaana olevien naisten katsottavaksi. Muuten aasialaisen kauhun ystäville tämä on kerrassaan mainio viritys ja kuten todettua, edeltäjäänsä parempi.