Ruby on Rails

tietokoneet

Olen yrittänyt kokeilla Ruby on Railsia. Kyseessä on Ruby-ohjelmointikielellä toteutettu web-sovelluskehitin, jolla pystyy tekemään esimerkiksi yksinkertaisen MySQL-taulua käsittelevän (lisää, poista, muokkaa) ohjelman tasan kahdella rivillä koodia. Se käy perin helposti.

Ongelmia on vain tullut, minä kun haluaisin kaksi taulua, jotka ovat suhteessa keskenään. Periaatteessa homman pitäisi olla erittäin yksinkertaista, mutta kun ei vaan toimi niin ei toimi. Railsin dokumentaatiokin on hieman hankalaa. Alkeistason oppaita löytyy, mutta ne eivät läheskään kaikki toimi suoraan (ilmeisesti Railsin versioiden välillä on radikaaleja eroja) ja jos toimivat, ovat turhan yksinkertaisia. API-dokumentaatio taas on erittäin kattavaa, mutta täysin hyödytöntä minulle.

Olen nyt parin päivän aikana kärsinyt Railsin parissa ja taas vaihteeksi tuhosin kaikki viritelmäni pois. Täytynee jatkaa virittelyä ensi viikolla, mutta hieman kyllä turhauttaa, varsinkin kun joka paikassa Railsia kehutaan erittäin helppokäyttöiseksi ja näppäräksi, mitä se ei minun kokemusteni mukaan todellakaan ole.

Julkaistu
Kategoria(t): Tietokoneet

1 kommentti

  1. Ompas jännä juttu, mulle kävi täysin samalla lailla, kahden taulun suhteet on ongelmana mysökin, ja se että kun ei oikein ymmärrä MVC-tekniikasta mitään.
    Periaatteessahan se menee niin että toiseen malliin laitetaan belog_to :modelletaijokuihmenimi
    ja toiseen has_many :kaimodellinimitaijokumuu

Kommentointi ei ole käytössä.