Näin myydään mutta ei osteta

Yritimme tänään ostaa kauan odotettua Dreamfallia. Pelin julkaisuajankohdasta on ollut vähän epäselvyyttä, kun eri tahot ovat tarjonneet erilaisia päivämääriä, tässä kevään korvilla kuitenkin. No, nyt tuumasimme, että peli on vihdoin saapunut: eihän Tilt olisi muuten nimennyt sitä viikon peliksi. Johanna oli vieläpä nähnyt Tilt-kaupassa peliä hyllyt pullollaan.

Vaan ei. Marssimme seuraavana päivänä Tilt-kauppaan ostomielellä. Kun peli oli hyllystä napattu ja tiskille kiikutettu, myyjällekin selvisi, että peliä ei itse asiassa ole tullut vielä. Sitä on vain huvin vuoksi viikon pelinä hyllyssä useampi kappale tyrkyllä. Tiskillä myydään eioota. Kun rohkenin kyseenalaistaa tällaista toimintaa, kävi ilmi että kyse on jonkinlaisesta maahantuojan ukaasista: kuulemma sakkoa tulee, jos maahantuojan edustajalle ilmenee, että peliä ei ole hyllyssä.

Minä vaan en ymmärrä, kuinka voi maahantuojan etu olla, että asiakkaille uskotellaan peliä olevan valikoimissa, vaikka maahantuoja ei ole sitä kyennyt toimittamaan. Olisiko mahdotonta lykätä vaikka hyllyyn pelien päälle plakaatti, jossa valiteltaisiin pelin saatavuuden heikkoa tilaa? Nyt tästä ei seurannut kuin se, että Tiltistä ei ainakaan osteta yhtään mitään. Rahat kärrätään mieluummin kauppaan, jossa voi olla varma siitä, että hyllyssä tarjolla olevat pelit on ihan oikeasti ostettavissa. Kummaa bisnestä tällainen.