Imurimestari

Nooa on vallan innostunut imurista. Lähes päivittäin imuri täytyy käydä kiskomassa esiin kaapista. Nooa pystyy toisinaan jopa kiskomaan painavan imurin itse pois kaapista, mutta tähän vaiheeseen tarvitaan vielä vähän apua. Sen sijaan eilen Nooa oppi viimein laittamaan imuria päälle ja pois mielensä mukaan. Nooa on myös ymmärtänyt, miten imurin johto vedetään esiin ja sekin on selvää, minne johto kuuluu laittaa – se vaihe vain ei onnistu omatoimisesti.

Mitä imurilla sitten tehdään? Valitettavasti ei vielä imuroida, mutta Nooasta on mukavaa tunkea sormiaan imurin vietäviksi ja pitää käsiään poistoilma-aukon lämmössä. Imuri ei enää pelota, vaan on miellyttävä tutkimuskohde.

Muukin siivous on pojan mieleen: eilen Nooa leikki pitkään rätillä, pyyhkien paikkoja kovalla tarmolla. Myös matoilla on taipumus siirtyä paikasta toiseen, varsinkin eteisen kevyt pikkumatto löytyy joskus erikoisista paikoista. Yllättävän suuri harmi tuli, kun Nooa ryhtyi kääntämään olohuoneen mattoa ympäri, eikä sen alta löytynytkään liukuestettä kuten muiden mattojen alta.