Uhka

tv ja elokuva

Tämä artikkeli sisältää affiliatelinkkejä Amazoniin. Saan palkkion, mikäli ostat Amazonista tuotteita käytettyäsi linkkejäni. Affiliate-linkit on merkitty €-merkillä.

Kansi: Them

Hyviä kauhuleffoja etsiville täytyy ehdottomasti suositella sinänsä varsin vaatimattoman ja tyypillisen näköistä Uhkaa. Ranskalainen elokuva sijoittuu Romaniaan, jossa ranskalainen pariskunta asuu metsän keskellä suuressa talossa. Eräänä yönä pariskunta herää outoihin ääniin. Pian selviää, että joku on tunkeutumassa taloon.

Skenaario on herkullinen ja vaikka talo onkin keskivertosuomalaista asuntoa synkempi jo lähtökohtaisesti, kauhuun on melko helppo samastua. Pelko siitä, että joku tunkeutuu omaan kotiin on varmasti tuttu monille. Uhka on tiivistunnelmainen elokuva, joka perustuu tähän yhteen ideaan ja toimii sen takia erittäin hyvin. Ainoastaan loppupuolella elokuva leviää hieman käsiin – 77 minuutin mittaisena elokuva on tiivis, mutta tuntui, että vähän enemmänkin olisi voinut tiivistää.

Elokuva on kuitenkin paikoin todella pelottava ja hillityn tunnelmallista kauhua viritellään ilman suurempaa verenroisketta ja erikoistehostesoppaa.