Hyviä ohjelmia

tietokoneet

Olen törmännyt pariin varsin erinomaiseen ohjelmaan viime aikoina, jaetaanpa vinkkejä.

Parallels Desktop on todella, todella siisti viritys. Parallelsin avulla voi asentaa Macille virtuaalikoneita, joissa asuu vaikkapa Linux tai Windows XP. Kiitos Parallelsin, pystyn ajamaan esimerkiksi Internet Exploreria tai Google Chromea OS X:ssä. Tokihan se onnistuu Applen omalla Boot Campilla, mutta Parallelsin avulla Windows-ohjelmat toimivat kuten OS X -natiivit ohjelmat, ei siis tarvitse erikseen buutata Windowsin puolelle, sen kun käynnistää virtuaalikoneen.

Erittäin siisti viritys, siis, ja suosittelenkin Parallelsia ehdottomasti kaikille Mac-käyttäjille, joilla on mitään tarvetta ajaa Windows-ohjelmia – vaikkapa sitä Exploreria. Tällä systeemillä katselee vaivatta vaikkapa Ylen vain Windows-yhteensopivia TV-ohjelmia. Kovimpaan pelikäyttöön virtuaalikoneen tehot eivät riitä, mutta peruskäyttöön oikein mainiosti.

Airfoil mahdollistaa äänen lähettämisen paikasta toiseen. Tämä on tarpeellista, jos sattuu käyttämään AirTunesia eli lähettää ääntä koneelta stereoihin. AirTunes tukee normaalisti vain iTunesia, mikä on harmi, jos sattuu tykkäämään vaikkapa Spotifystä (tai Last.fm:stä jne.). Airfoil pelastaa, sillä sen avulla voi lähettää mitä tahansa ääntä AirTunes-yhteensopiviin etäkaiuttimiin.

Airfoililla voi myös lähettää ääntä useampaan paikkaan yhtä aikaa. Lisäksi yhdistelmällä Airfoil + Airfoil Speakers voi lähettää ääntä toiselle samassa verkossa olevalle koneelle. Näppärä viritys, tämäkin.