Valokuvausta

Innostuin valokuvaamisesta. Äiti osti digijärkkärin, testasin, totesin hauskaksi ja ostin oman. Nyt on Canon EOS 550D. Olen ollut vaihtelevasti kiinnostunut valokuvaamisesta ja nyt uudet laitteet tuovat kuvaamiseen uutta iloa. Vaatimattomillakin taidoilla digijärkkäri tuottaa parempaa kuvamateriaalia kuin pokkari jo sen vuoksi, että kunnon kalustolla sisätiloissa kuvaaminen onnistuu ilman salamaa hyvin.

Järjestelmäkameran myötä alkaa tietysti varustelukierre. Sitä hillitsee tehokkaasti kamerakaluston kallis hinta. Ostin kameran mukana tulevan kittilinssin kaveriksi EF 50mm 1.8 -objektiivin, joka on halpa ja hyvä. Se onkin mainio kuvausväline, tosin 550D:n 1,6-rajaussuhteen kennolla vastaa 80mm objektiivia eli yleisobjektiiviksi se on vähän pitkä. Tekee siis mieli hankkia 35mm lasi tuohon kaveriksi, koska tuo vastaisi paremmin sitä yleiskätevyyttä, jota 50mm objektiivi täydellä kennolla tarjoaa. Kaikenlaista muutakin kätevyyttä toki keksii…

Kuvia löytyy Flickristä, aiheina pääasiassa lapset ja lautapelit. Lapsikuvat tosin on rajattu vain ystäville ja perheelle, joten jos kuulut jompaankumpaan ryhmään, tarvitset Flickr-tilin, jonka voin valtuuttaa katselemaan kuvia. Läiskin kuvia silloin tällöin myös Facebookiin ja tänne, jos muistan ja jaksan. Alla kuva viimeviikkoisesta Santiago-pelistä, jotenkin tuo lampun lämmin väritys sopii mainiosti pelin trooppiseen aiheeseen.

Water flows in Santiago