Room Escape: The Detention (Tampere)

Pakohuone

Room Escapen The Detention Tampereella on ensimmäinen kokeilemani pakohuonepeli. Pitkään kestikin, että sain aikaiseksi lähteä, mutta nyt tähdet asettuivat kohdalleen ja löytyi sopiva porukka ja sopiva hetki.

Arvio perustuu siis toistaiseksi tasan yhden pakohuoneen kokemukseen; alkulämmittelyä on harjoitettu Exit: The Gamen, Unlock!:n ja Escape the Roomin parissa. Saatan siis hyvinkin palata tämän arvion pariin, kunhan kokemusta kertyy.

  • Mitä: The Detention (vanha versio) Tampereen Keskustorin Room Escapessa
  • Milloin: ti 17.10.2017
  • Kenen kanssa: lapset
  • Tulos: ulos noin 25 minuutissa ilman vihjeitä; ennätysaika.
  • Arvio: kannattaa käydä

Ikä ehkä vähän näkyi? Tätä kohtaa varmasti päivitän, kunhan kokemusta kertyy, mutta huone vaikutti vähän kuluneelta. Kaikki kuitenkin toimi. Tehtävät tuntuivat alkuun käsittämättömiltä, eikä ratkaisun tekniikasta ollut tietoa, mutta kunhan vähän tutkailimme, idea alkoi selvitä ja kun ymmärsimme, että annetut tehtävät liittyvät huoneesta löytyviin lukkoihin, ratkaisutkin alkoivat muotoutua.

Lopulta huone tuntui aika helpolta: kun homma alkoi ratketa, oikeita ratkaisuja löytyi nopeasti, eikä missään kohdassa tullut jumia vastaan. Parin tehtävän ratkaisutapa vähän haetutti, mutta kuten lopputuloksesta näkyy, aika helposti sujui.

Miellyttävä kokemus, ja jätti halun kokeilla lisää pakohuoneita. Sikäli siis voin suositella. The Detentionin kohdalla voi olla fiksu idea mennä Finlaysonilla olevaan uudempaan 2.0-versioon.