Mysteeri: Wihtorin Wintti (Jyväskylä)

Pakohuone

Joulunpyhinä päästiin ensimmäistä kertaa Room Escapen pelien ulkopuoliseen maailmaan tutustumaan, kun Jyväskylässä vierailtaessa käytiin tutkailemassa Wihtorin Winttiä.

  • Mitä: Wihtorin Wintti Jyväskylän Mysteerissä
  • Milloin: pe 29.12.2017
  • Kenen kanssa: lapset ja 485-tiimi
  • Tulos: ulos ajassa 40.50 parin vihjeen avulla, toiseksi paras aika
  • Arvio: kannattaa käydä

Tässä pakohuoneessa taustatarinaan on panostettu enemmän kuin Room Escapella. Tarinalla oli enemmän merkitystä ja huoneesta pakenemisen lisäksi tehtävänä oli selvittää, mitä oli tapahtunut. Tunnelma oli muutenkin kohdallaan: huoneen sisustus oli runsasta ja yksityiskohtaista ja taustalla pyöri tunnelmaa luovaa taustamusiikkia.

Huone oli aika pieni ja jaettu vielä useampaan ratkaisun edetessä avautuvaan osaan. Viiden hengen tiimillä tunnelma oli paikoin aika ahdas. Sikäli tämä toimii varmasti vähän paremmin pienemmällä porukalla. Muuten kyllä pohdittavaa riitti koko porukalle, sen verran paljon oli liikkuvia osia. Erilaista proppia ja ainesta oli runsaasti.

Divarissa kun kerran oltiin, hyllyt olivat myös täynnä kirjoja, joista onneksi avuliaasti kerrottiin, ettei niitä kaikkia tarvitse käydä läpi. Pulmavalikoima oli mukavan monipuolinen ja mielenkiintoinen. Tämä nousee omaksi suosikikseni tähän mennessä.

Isoin miinuspuoli on hinta: huone on melko tyyris esimerkiksi Room Escapen hintatasoon verrattuna pienemmillä pelaajamäärillä. Viidellä pelaajalla hinta jää vähän halvemmaksi kuin Room Escapella, mutta kolminpelin 90 € tuntuu melko kirpeältä, kun Room Escapella lasten alennuksen kanssa hinta on vain 65 €. Mutta huone oli kyllä antoisa, mielenkiintoinen ja hyvin tehty.

Wihtorin Wintti