Banks, Banks & Atwood

kirjoja

Mentiinpä eilen ostamaan mansikoita. Mansikat olivat kalliita. Noh, ettei tullut turha reissu, päätettiin mennä Mäkkiin syömään tuplajuustot. Tai siis tuplajuusto ja El Maco… Noh, poikettiin sitten Akateemiseen kirjakauppaan kirjoja kattelemaan. Ihmeteltiin Pottereita, etenkin englanninkielisen pokkaripaketin tylyä hintaa, verrattuna Amazonin mukavasti edullisempaan.

Väistämättä ohi kulkiessamme pysähdyin scifihyllylle katselemaan Iain M. Banksin kirjoja. Johanna tenttasi minulta Banks-kiinnostukseni kohteita ja yllätykseni ja riemastukseni oli suuri, kun Johanna lupasi kartuttaa kokoelmaani kahdella uudella kirjalla (Inversions ja Feersum Endjinn). Ihan tuosta noin vain, ilman sen kummempaa lahjomissyytä.

Noh, sain välittömästi vastalahjatilaisuuden Johannan huokaillessa Margaret Atwoodin uuden Oryx and Crake -kirjan perään. Taisi mennä jokseenkin tasan, mutta Johannalle kiitos lahjasta joka tapauksessa – ilman sitä olisi jäänyt kirjat ostamatta.

Johanna aloittikin omansa jo eilen, mutta Bankseja en itse pääse lukemaan ennen kuin syksyllä. Kesä menee tenttikirjoja lukiessa – yleisen kirjallisuuden kirjallisuudentuntemuksen kurssille pitäisi lukea yhteensä 28 teosta ja tuottaa niistä pari esseetä. Työstä käy, vaikka kyllä nuo aina tavalliset tenttikirjat voittavat.

Ursula K. LeGuinin Birthday of the World jäi vielä kauppaan minua odottamaan, joku päivä sen sieltä pelastan…

Julkaistu
Kategoria(t): Kirjat

4 kommenttia

  1. Jossain spekuloitiin sitä, että Amazon ei voi millään saada voittoa Potterin myymisestä, koska sitä myydään (suunnilleen) sisäänostohintaa halvemmalla. Pienemmät eivät voi kilpailla alennuksilla, joten niiden on ihan sama myydä kirjaa normaaliin hintaan.
    Tietenkään en löydä nyt mistään referenssiä näihin pohdintoihin, mutta olen tunnetusti sanani mittainen mies.

  2. Hmm. Banksia pitäisi kehittää hyllyyn. Player of Games näin ensimmäisenä 🙂

  3. Eipä taida isoille firmoille jäädä mitään käteen Potterin myymisestä. Aamulehden jutussa mainittiin Tesco, joka näyttää myyvän kirjaa netissä £7.64 hintaan ja kaupoissakin vajaalla kymmenellä punnalla. Ja ovh oli 17 puntaa… Ihan älytöntä, siis, mutta kun yksi myy halvalla, on muiden tietysti pakko seurata perässä ja myydä vielä vähän halvemmalla.

  4. Tietty Tescossa ja Amazonissa on se ero, että edellinen oikeasti tahkoaa rahaa, kun jälkimmäinen vain häviää sitä. Vaan totta sekin, että Tesco on Britanniassa aika kova kilpailuntappaja päivittäistarvikkeissa (ja hittilevyissä, -kirjoissa ja -DVD:issä), samaan tyyliin kuin WHSmith tappaa pienet kirjakaupat. Ja tietenkin Ameriikan ihmemaassa on tuo Walmart, jonka jäljiltä ei jää kuin vana tuhoutuneita pienyrittäjiä.

Kommentointi ei ole käytössä.