Haluatko Kelan kanssa hankaluuksiin?

Ei kuulunut soittoa. Ismo jäi niukasti pois kisasta. Jos olisi päässyt, olisi soitto tullut 12 000 euron kohdalla aiheena Aleksander Puskinin kuolinsyy. Tieto (kaksintaistelu) olisi kyllä löytynyt Wikipediasta alle puolessa minuutissa.

Lupasivat sitten sponsoroida minun osallistumistani kilpailuun ja yritinkin nyt pari kertaa (se maksoi 11 euroa, ei ihme että palkinnot ovat hyviä), saapa nähdä mitä siitä seuraa.

Mutta tarkkana pitäisi olla voittojen kanssa: ne kun ovat veronalaista tuloa ja vaikuttavat siten opintotukeen. Jos voittaisin vaikkapa 20 000 euroa, joutuisin palauttamaan vuoden tulot. Lisäksi se söisi Johannan asumislisästä 70%. Pikaisen laskelman perusteella 20 000 eurosta jäisi jäljelle alle 8 000 euroa.

Tosin, voi olla että puolison asumislisää ei rokotettaisi, jos vetoaisi sittemmin laskeneisiin tuloihin – asiaa kun syynätään vasta, kun tulot näkyvät verotuksessa.

Julkaistu
Kategoria(t): Elämää

2 kommenttia

  1. Jos Ismo olisi päässyt, eivät kysymykset olisi olleet samoja. Ne valikoidaan tarkasti jokaiselle kilpailijalle tutkien mitä kilpailija osaa. Erittäin epätodennäköistä että sama kysymys olisi tullut molemmille.

  2. Onko sulla tästä jotain faktaa? Olin itse myöhemmin kilpailemassa, eikä minulta ainakaan tentattu osaamisia erityisemmin, joten en tiedä minkä tiedon perusteella kysymyksiä olisi erityisesti valittu. Ilman näyttöä muusta arvelisin, että satunnaisesti tulevat. Kilpailijahan selviää vasta nauhoituksen aikana ja sitä ennen tarjolla on monta mahdollista kilpailijaa.

Kommentointi ei ole käytössä.