TV-tarjonta

tv ja elokuva

Niiden, jotka kitisevät, kuinka telkkarista ei tule kuin tylsää tosi-tv:tä, kannattaa vilkaista tiistaisin kolmoselle yhdeksän jälkeen. Eilen alkoivat nimittäin uudet jaksot Rimakauhua ja rakkautta. Siinäpä kerrassaan mainio ja viihdyttävä ohjelma! Erinomaiset näyttelijät, hyvä käsikirjoitus… Kaikkea sitä, mitä televisiossa ei pahimpien mörköjen mukaan pitäisi enää olla.

Sitten voisi joutessaan lainata Aamulehden Liekehtivä torni-arviota: Sen viihdyttävyyttä on kalvanut paitsi aika, myös WTC:n kaksoistornien terrorituho. Ei ole kivaa katsella leffaa, jossa ihmiset kituvat tuhoutuvan pilvenpiirtäjän kerroksissa. Kaksi tähteä. IMDB:ssä elokuvan keskiarvo on 6.4 ja olen aina elänyt käsityksessä, että kyseessä on katastrofielokuvien parhaimmistoon lukeutuva tekele.

WTC-iskujen jälkeen minulle ainakin on juurtunut tapa lausahtaa "nyt meni maku tästäkin&quoT; aina kun TV-ruudussa vilahtavat WTC-tornit. Iskujen jälkeen tuollaista päivittelyä kuuli nimittäin ihan tarpeeksi… Herranen aika, mikä ihmisiä vaivaa! Olivatko terrori-iskut todella niin paha juttu, että ei voi rauhassa katsoa elokuviakaan melkein kaksi vuotta iskujen jälkeen? Repiikö WTC-tornien näkeminen jo umpeutuneet haavat auki välittömästi? Mistä on kysymys?

3 kommenttia

  1. Hmmh, itse diggailen liekehtivästä tornista vieläkin. Tai siis, onhan se vähän penseän näköinen yms, mutta ei nykykatastrofileffat jotenkin vaan pärjää tuon ajan pätkille. Nuo tuon ajan katastrofileffat ylipäätään oli aika mielenkiintoisia. Nykyään leffat kertovat jostain atomipommien räjäyttelystä keskellä jenkkejä tms. Aiemmin uhkakuvia olivat juuri maanjäristykset, tippuvat lentokoneet yms. Yksi mieleenjääneistä oli Flight 123 (en tuota numeroa muista) jossa premissinä oli, että lentokone tulisi tippumaan ruuha-aikana täynnä olevalle sillalle keskellä talvea (tätä se vhs-kansikin hienosti kuvasi). Oi niitä aikoja 🙂
    Ja joo, ei se WTC-turma nyt niin ihmejuttu ollut. Enemmän siinä vaan taitaa painaa se, että jenkkien maaperälle tämä taisi olla toinen hyökkäys koko yhdysvaltojen historiassa ja tokihan tuo vaikuttaa. Ennenhän sitä sotaa käytiin jossain veden toisella puolella.

  2. Ymmärrän kyllä että jenkkejä isku järkyttää edelleen. Mutta että suomalaisia?

  3. Hyvä pointti. Suomalaisia voisi järkyttää paljon enemmän esimerkiksi samana vuonna terrori-iskujen kanssa sattunut mieletön, paljon enemmän uhreja vaatinut maanjäristys Intiassa – itsenäisyyspäivänä! Mutta ei järkytä. Kukaan ei muista sitä, koska sitä ei Uutisoitu. Minäkään en muista sitä. Siitä piti lukea Voimasta muistaakseen. 😛

Kommentointi ei ole käytössä.