Tilastointia

Kirjastolla tilastoidaan, eli lasketaan varattujen kirjojen noutajia. Näitäpä riittääkin, eli juuri muita asiakkaita ei käykään. Lainaaminen kun onnistuu automaatilla, ja useimmat automaattia käyttävät. Toinen iso ryhmä on kirjastokortin hakijat, mutta näitä ei syyskuun ruuhkien jälkeen ole kovn paljoa näkynyt. Yleisiä kyselijöitä ("mistä löytyy tämä ja tämä kirja?") käy myös jonkin verran.

Ilmeisesti suunnitelmia on varaustenkin automatisoimiseksi. Sepä olisikin mielenkiintoista nähdä. Tällaisia järjestelmiä kai jossakin on jo käytössä. Sitten ei kyllä tarvitsisi tiskille kolmea ihmistä muulloin kuin syyskuun alussa, luulisin.

Julkaistu
Kategoria(t): Kirjasto

1 kommentti

  1. Mun toimipisteessä jää varmaan puolet kirjoista noutamatta. Varmaan teen jotain väärin.

Kommentointi ei ole käytössä.