Osta identiteetti

Alissa Quartin Brändätyt on tämän hetken trendikirja. Siihen liittyen Johanna huomasi mielenkiintoisen yksityiskohdan Aamulehden Talvi-liitteessä, listassa vinkkejä joulupaniikin välttämiseksi.

Lapset: Lahjatoiveiden täyttäminen sujuu helposti, sillä erityisesti perheen pienimmät vannovat tuttujen merkkituotteiden nimeen. Esimerkiksi tytöille Barbieta, pojille Legoa.

Lapsethan leimataan merkkituotteiden vangeiksi jo yllättävänkin nuoressa iässä. Jollain kahdeksanvuotiaalla onkin edessään vuosikymmeniä aktiivista kuluttamista – jos kuluttaja saadaan jo kahdeksan vuoden iässä koukutettua tietyn brändin vangiksi, on tilanne suorastaan hyvä.

Suomessa tilanne on vielä jokseenkin normaali ja esimerkiksi kouluissa tapahtuva markkinointi tuntuu herättävän vanhemmissa närää. Yhdysvalloissahan se on jo arkipäivää. Toivottavasti täällä ei koskaan.

Julkaistu
Kategoria(t): Kulttuuri