H&M mainostaa

Eilen Päivärinnassa puhuttiin H&M:n mainoskampanjasta. Liityn paheksujiin, minusta mainoskampanja on epämiellyttävä. Luulisi alusasuja voivan myydä ilman seksiä tihkuvia mainoksia. Seksiä tihkuvat mainoksetkin menisivät, mutta minusta niiden paikka ei ole katukuvassa.

Eniten minua asiassa hämää se, että lähes kaikissa H&M:n katumainoksissa mallit ovat alusasuissa, vaikka H&M ei edes ole mikään alusvaateliike (ainakin Johanna luonnehti H&M:n alusvaateosastoa kehnoksi). Miksei liikettä voisi mainostaa sen muilla tuotteilla? Miksi mainostetaan nimenomaan niillä räikeimmillä?

Julkaistu
Kategoria(t): Kulttuuri

5 kommenttia

  1. Niinpä, hankalia juttuja tälläiset. Mainonnassa kuitenkin on yleisesti ottaen aika helmeä jo se, että joku mainos jää mieliin ja aiheuttaa keskustelua. Tälläiseenhän yleensä pyritään, mutta se jääkö koko hoidosta porukalle mieleen positiivisesti assosioitunut kuva vai ei onkin sitten ihan herran haltuun.
    Mulle on noista H&M:n kuvista jäänyt mieleen käsitys, että niistä on aikojen saatossa muokkautunut jo vähän tuollaista kuukauden playboy-tyttöä muistuttava käsite. Aika usein on vaan tullut kuultua joku keskustelu tyyliin ’se ja se on H&M:n tämän vuoden bikinityttö’ tms. Onhan niillä aikoja sitten ollut Salma Hayekia sun muuta vähäpukeisena mainoksissaan.
    Silti, eiköhän tuossa teineihin sun muihin vedota. Pistin tuosta joskus kuluttajansuojavaltuutetulle postia ja lähinnä ihmettelin sitä miten missään ei tunnuta rekisteröitävän kuinka paljon tietokonetta noissa jutuissa käytetään apuna ja ilmeisesti jotain tiedotusta tuonkin suhteen on toivottu. Olisi kiva kyllä kuulla miten teiniväestö noihin mainoksiin yms. suhtautuu.

  2. >> Mainonnassa kuitenkin on yleisesti ottaen aika helmeä jo se, että joku mainos jää mieliin ja aiheuttaa keskustelua.<<
    Osuit asian ytimeen. Kaikki keskustelu silkkaa mainosta yhtiölle ja sen Intiassa orjapalkalla, lapsityövoimalla tuotetuille myyntiartikkeleille. Kaikki pisteet kapitalisteille ;=)

  3. Mikä on toki totta, mutta ei tarkoita sitä, etteikö mainontaan pitäisi puuttua, jos se loukkaa tarpeeksi suurta joukkoa ihmisiä. Varsinkin ulkomainontaan, jolta on hyvin vaikea suojautua. Kaikkea huomiontavoittelua ei tarvitse sallia kaikkialla.

  4. Enemmän punainen kuin vihreä, mutta yritän kyllä kovasti olla kulutus- ja mediakriittinen ja kaikkea muuta hyvää. Luen Voimaa ja olen suurimman osan ajasta samaa mieltä. Mutta mitenkään aktiivisesti poliittinen en ole.

Kommentointi ei ole käytössä.