Kahvittomuus

ruokaa

Valkoinen tausta, mustat kirjaimet kirjoittaa kahvin juomattomuudesta ja siitä, kuinka kahvitarjoilusta kieltäytyminen on paha asia:

On näet niin, että suurin osa ihmisistä ei halua joutua julistamisen kohteeksi ja kahvin periaatteellinen juomattomuus sosiaalisissa tilanteissa, joissa kaikki ihmiset eivät tunne toisiaan, on julistamista.

Teeihmisenä pitää väittää vastaan jo ihan periaatteesta. Minusta on huonotapaista olla tarjoamatta kahville vaihtoehtoa. Teenjuojan on toisaalta oltava nöyrä ja hyväksyttävä tylsä pussitee (kärjistetty esimerkki vihreän teen vaatimisesta on kieltämättä huonotapaista). Minä ainakin hyväksyn, enkä ala snobeilemaan vaatimuksineni.

Minusta on kuitenkin kohtuullista edellyttää, että teetä tai muuta kahvitonta vaihtoehtoa on tarjolla. Lisäksi isommissa juhlissa on mielestäni jo kohtuullista odottaa saavansa haudutettua teetä, ettei tarvitse teepussien kanssa säätää.

En ole eläissäni kokonaista kahvikupillista juonut, mutta voisin varmaan kohteliaisuudesta juoda, jos mitään muuta vaihtoehtoa ei olisi tarjolla. Tähän asti ongelmia ei ole ollut, aina on voinut valita joko teetä tai sitten mehua tai vastaavaa.

Lauseen sosiaalinen elämä perustuu siihen, että ottaa toisetkin huomioon allekirjoitan mieluusti. Huomioon ottamiseen sisältyy myös se, ettei oleta kaikkien juovan kahvia (ihmisillähän voi olla kahvittomuuteensa monenlaisia syitä, myös terveydellisiä eikä pelkästään nirsoilullisia).

Julkaistu
Kategoria(t): Ruoka