Petteri Jussila ja verkostomarkkinointi

Petteri Jussila on tällä hetkellä kirkkaasti suosituinta sisältöä blogissani. Annetaan siis lukijoille lisää sitä, mitä eniten halutaan.

Katselimme juuri ternimaitokapseleita käsittelevän Päivärinnan jakson, jossa Petteri toden totta esiintyi edukseen. Kysyttäessä kapseleiden vaikutuksista, miehestä irtosi ainoastaan ne tukevat elämää -tyyppistä tyhjää mössötystä. Kilpailevan ternimaitofirman toimitusjohtaja osasi sen sijaan kertoakin tuotteidensa vaikutusten syistä. Tuli heti huomattavasti vakuuttavampi vaikutelma.

Päivärinta grillasi Jussilaa aika kovalla kädellä tämän veloista ja veropetoksista, ja ymmärrettävästi Jussilalta ei kauheasti kommenttia irronnut. Vähän ehkä epäreilua moinen, mutta on Jussila kyllä aika leveästi julkisuudessa esiintynyt – miljönäärimaine ei taida ihan tyhjästä syntyä. Sikäli onkin vähän outoa, ettei tuloja sitten löydykään.

Muutenkin Jussilan bisnesten uskottavuus karisee verkostomarkkinoinnin myötä. Jos edustajat ostavat ternimaitokapselit 30 eurolla ja myyvät ne sitten 40 eurolla, saa myydä aika monta purkkia, että saa sen miljoonan kasaan – varsinkin, jos maksaa verot. Epäilen myös, ettei myymättömiä purkkeja lunasteta takaisin, jolloin kaikki riski on luonnollisesti edustajan harteilla.

Sekin ongelma verkostomarkkinoinnissa on, että edustajat kilpailevat keskenään. Jos olisi Tampereen ainoa ternimaidon myyjä, voisi pärjätäkin, mutta verkostomarkkinafirman etu on tietysti saada mahdollisimman paljon edustajia – eihän sillä ole väliä, paljonko edustajat lopulta myyvät, kunhan vain ostavat paljon tuotetta myytäväksi.

Suosittelen kyllä pohtimaan, paljonko kannattaa maksaa kapseleista, joiden terveysvaikutukset ovat epävarmoja. Tutkimuksissa on havaittu hyötyvaikutuksia, mutta valtavasti suuremmilla annoksilla. Kapselien vaikutuksista ei ole tiettävästi vakuuttavaa tietoa. Verkostomarkkinointiin ryhtymistäkin kannattaa harkita, erityisesti jos tulojen hankkiminen perustuu uusien edustajien värväämiseen. Se ei yleensä ole kannattavaa muille kuin verkoston ylimmille tasoille (jollainen et ole, ellet perusta verkostoa itse). Voin luvata, että suuria voittoja ei verkostosta irtoa.

Kannattaa perehtyä vaikkapa Pyramidisivujen antiin – sivuja ei ole päivitetty vuosiin, mutta ne sisältävät paljon hyödyllistä tietoa. Näin meitä kusetetaan -sivujen verkostomarkkinointiosio on myös hyvää luettavaa ennen verkostoihin liittymistä. Tuoreempia linkkejä aiheesta otetaan vastaan.

Julkaistu
Kategoria(t): Typeryys

4 kommenttia

  1. on se vaan kumma et aina pittää ihmisten olla niin vittumaisia pikkusieluja et ollaa kateellisia toistemme menestyksestä…ja jos ja kun petteri vielä eläessään teki jotai mitä ei ois pitäny tai saanu tehä ni se kärsi tuomionsa ja sillä siisti….ja mitä tohon tulee ettei kannata liittyä verkostoihin se on jokaisen oma mielipide mutta sen verran minua säväytti ohjelma kansalainen jussila että aion toteuttaa oman unelmani eli maksan velkani yhteiskunnalle..ostan oman talon ja unelmieni auton bmw M5 ja petterin sanoja lainatakseni minua ei perkele ei sitte kukaan saatana siinä estä…eli mikä vittu siinä on ettei ihmisen kovalla työllä hankittua onnea ja omaisuutta arvosteta…rauha petterin muistolle

Kommentointi ei ole käytössä.