Puku miehen tekee

Haimme tänään hääpukuni ja sovitin sitä kokeeksi, jotta osaan pukea sen ylleni lauantaina. Yllättävän helposti se kävi, vain plastronin (kaulahuivin) kanssa oli sompailua. On se vaan komea vaate, kyllä sellaisessa kelpaa mennä vihille. Johannakin huokaili vieressä tyytyväisenä.

Asiat alkavat pikku hiljaa olla valmiina.

Julkaistu
Kategoria(t): Häät

3 kommenttia

 1. Ihan mielenkiinnosta, kun omista häistäkin on vasta hetki aikaa: Onkos hääpukusi ihan oma vai vuokrapuku? Itselleni oli alusta asti selvä juttu, että ostan ihan perusvarman mustan puvun (kun en sellaista entuudestaan omista), jota voin hyödyntää jatkossa niin häissä kuin hautajaisissakin. Mutta tuo plastroni-kuvio on joka tapauksessa ihan "uusi" juttu meikäläiselle(kin)… 🙂

 2. Vuokrapuku. Tumma puku minulle hankittiin lakkiaisiin ja se on kyllä ihan käypä edelleen (noh, joo, uudet paremmin istuvat housut siihen piti kyllä ostaa), mutta hääpuvuksi halusimme jotain vähän erityisempää. Johannalla oli alunperin toiveena frakki, mutta päädyimme sitten bonjourpukuun. Se onkin kyllä sitten frakkiakin hienompi.
  Sellaista ei tietenkään kannata ostaa itselle, tuskin tulee toista tilaisuutta käyttää ihan heti.
  Bonjourpuvun hyviä puolia ovat väriltään Johannan asuun sopiva liivi ja vähän erikoisempi malli. Frakki on jotenkin vähän virallinen (sonnustaudun siihen sitten jos väittelen tohtoriksi), saketissa taas on rumat harmaat housut.
  Tuo plastron taas on aika yksinkertainen huivinkaistale, joka kiinnitetään kaulaan lenkillä. Sen lenkin kiinnitysmekanismi olikin sitten liian hankala viritys, mutta kyllä siitäkin sai sitten selvää.
  Näin muuten jälkikäteen mitä lämpimimmät onnittelut häidesi johdosta!

 3. Vähän asian viereen, mutta pakko kommentoida kun näin tämän. Shakettiin voi nykypäivänä ilman etiketti-rikettä valita musta-harmaa raidallisten housujen tilalle myös koko mustat housut. Samoin shaketti-liivejä on nykyään tarjolla useita värejä joista valita esim. morsiammen puvun väreihin sointuvan liivin.

Kommentointi ei ole käytössä.