Lääkkeiden hinnat

Olen käyttänyt tänä kesänä allergisen nuhan hillitsemiseen setiritsiiniä. Tunnetuin lääkemerkki on varmaankin Zyrtec, tosin itse olen suosinut Ratiopharmin geneeristä versiota. Syy on selvä: siinä missä Zyrtec maksaa 68-69 senttiä pilleri, Ratiopharmin halpaversio maksaa vain 38-39 senttiä. Pakettikin on mukavan kompakti.

Eilen kävin apteekissa ostamassa lisää pillereitä – Madeiran kukkaloisto on varmasti kaunista, mutta ihan yhtä varmasti myös silkkaa kärsimystä – ja kun Johannalla oli resepti noudettavana, ehdin tutkia setiritsiinihyllyä tarkemmin. Paljastui, että Alpharman halpaversio oli vielä halvempaa, mutta vain hieman – noin 35-37 senttiä pilleri. Tarkempi syynääminen paljasti hyllyn halvimman tuotteen: Nordic Drugsin Gardex maksaa vain 25 senttiä pilleri!

Jos näitä kesän ajan (vaikkapa 90 päivää) joka päivä syö, kertyy Gardexeille hintaa 22,50 euroa, Ratiopharmille 34,20 euroa ja Zyrtecille 61,20 euroa. Kun lääkkeen olennainen sisältö on sama ja vain oheisaineiden määrä vaihtelee pillerin koosta riippuen, kannattaa todellakin miettiä, onko Zyrtecin nimi sen 40 euron arvoinen.

Julkaistu
Kategoria(t): Typeryys

2 kommenttia

  1. Telkkarista tuli vähän aikaa sitten dokumentti, jossa väitettiin, että ihmiselle on muodostunut symbioottinen suhde suolistoloisiinsa.
    Siinä seikkaili sellainen biologi, jonka heinänuha oli parantunut miekkosen saatua suolinkaistartunnan "saastuneesta" juomavedestä.
    Erään typykän parantumaton haavainen paksunsuolen tulehdus puolestaan saatiin kuriin ei lääkkeillä vaan koukkumadoilla.
    Mikä parasta, nämä metodit ovat 100% luonnollisia ja kuluja aiheutuu lähinnä matojen syöttämisestä.

Kommentointi ei ole käytössä.