1950-luvun leikit

lautapelit

Marokon sulttaani. Tässä leikissä toimii kaksi aina yhtaikaa muiden ollessa katselijoina. Nimitettäköön leikkijöitä kirjaimilla A ja B. He seisovat vähän matkan päässä toisistaan, kummallakin palava kynttilä kädessä, ja alkavat juhlallisina ja hartaina kävellä toisiaan kohti.

Kun he seisovat aivan likellä toisiaan, sanoo A: Marokon sulttaani on kuollut. B vastaa: Siksi pukeutukaamme suruvaatteisiin. Senjälkeen he taas kulkevat toisistaan poispäin, takaperin. Senjälkeen he tekevät saman uudestaan. Mutta nyt B sanoo: Marokon sulttaani on kuollut ja A vastaa: Siksi pukeutukaamme suruvaatteisiin.

Joka ensiksi alkaa hymyillä, on hävinnyt. Mitä juhlallisempia leikkijät ovat, sitä hullunkurisemmalta seremonia tuntuu. Katselijat saavat nauraa niin paljon kuin haluavat.

(Mitä-missä-milloin Seuraleikkikirja, 1958).

Julkaistu
Kategoria(t): Pelit

1 kommentti

  1. Tuo elävästi mieleen nuorena ja hieman vanhempanakin suosikkileikkeihini kuuluneen "Voi mirri parkaa"-leikin: Mirriksi valittu konttaa lattialla ja kiertelee ympäri huonetta. Aina kun hän maukuu jollekin muista leikkijöistä, pitää tämän sanoa säälivästi "Voi mirri parkaa". Pään silittely on valinnaista, mutta olennaista. Ja ensimmäinen nauraja on mätämuna 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.