Ällöttävä Saha

tv ja elokuva

Katselimme eilen Saw II:n. Olipas aika kamala kokemus. Juoni jatkaa ykkös-Sahan malliin, idea on sama, mutta asetelma toinen. Juonessa riittää loikkia, aukkoja ja sekalaisia älyttömyyksiä, mutta jotenkin loppuun asti rämmitään. Täytyy sanoa, että elokuvankatsojan automaattisia oletuksia hyväksikäyttävä loppukäänne on nokkela, mutta muuten elokuva ei juuri nokkeluudellaan loista. Asiat selitetään erittäin perinpohjaisesti puhki, missä valossa ei voi kuin ihmetellä ihmisiä, jotka toitottavat tyhmyyttään IMDB:n foorumeilla. Ovelasta ideastaan huolimatta Saw II on erittäin helppo elokuva ymmärtää.

Elokuva on myös ällösti väkivaltainen. Kauhuelokuvana se ei ollut kummoinen, vaan enemmän ollaan gore-splatter-akselilla. Jos tykkää katsella mielikuvituksellisia tapoja tappaa ja kiduttaa ihmisiä, tässä on oikein oivallinen elokuva. Minä en tykännyt. Hilpeää verenroisketta katselee ihan mielellään, mutta nyt mentiin yli ja pahasti. Hyi kauhia. Ikinä en ole näin ällöä elokuvaa nähnyt, pari kohtausta meni aivan liian pitkälle. Ei ollut yksinkertaisesti enää kiva katsella tuommoista, millään tasolla. Jos katsotte elokuvan, tiedätte kyllä mitä kahta kohtausta tarkoitan erityisesti. Etenkin se toinen. Vastenmielisiä ovat ihmiset, jotka IMDB:ssä hekumoivat leikkaamattomalla versiolla, jossa saisi vielä herkullisempia näkyjä.

En siis suosittele, yhtään kenellekään, piti ykkösosasta tai ei.

6 kommenttia

 1. Saha-1 oli kyllä mielestäni ihan loistava leffa. Harmi jos kakkonen ei ole mistään…olen odottanut.

 2. Minuun taas sinänsä tehosi. Pidin jo ykköstä melkoisen inhottavana, joten se puoli ei tullut yllätyksenä. Menin muutenkin katsomaan juuri juonen koukkujen takia, joita en koskaan arvaa etukäteen, mutta jotka jälkikäteen ovat niin selviä. Niistä pidän. Ja kakkosessa juoni minusta toimi kohtuu hyvin. Muutaman kerran ehkä sorruttiin b-leffojen puolelle yksittäisissä kohtauksissa, vaan en antanut häiritä.
  Itse asiassa juoni koukkuineen (nimenomaan lopun yllätys tai pari) oli minusta suorastaan yllättävän hyvä, samaa tasoa kuin ensimmäisessäkin osassa. Saman tasoiset käänteet herrasmiesvaras-leffaan, niin tykkään jo tosi paljon. (Sanomatta selvä, että ekalla katselu kerralla Ocean’s Eleven upposi ihan hyvin.)

 3. Makunsa kullakin. Ykköstä fanittaneille (minusta ykkönen oli ok) kakkonenkin mennee ihan muikeasti. Jos ei tule ällötysraja vastaan, ja meillä Johannalle ei tullut.
  Loppukäänne oli hyvä, mutta sitä ennen juoni edellytti vähän turhan paljon sellaisia oletuksia, että uskottavuus rapisi mutkissa.
  Ja ne näyttelijät! Ensin Cary Elwes, nyt Donnie Wahlberg… Ei hyvää päivää, mistä näin laadukkaita pääosanesittäjiä löytää?

 4. Mielestäni SawII oli hyvä kauhu-/jännityselokuvan jatko-osa. Vertaa esim. Cube -> Hypercube tai Ring -> Ring 2. Mielestäni jännitystä pidettiin hyvin yllä ja mysteeritalo oli hienosti toteutettu. Toisen juonenkäänteistä arvasin jo alussa, joka pudotti pisteitä, mutta muuten onnistunut elokuva.
  Saw *****
  SawII ***

 5. ”Jos katsotte elokuvan, tiedätte kyllä mitä kahta kohtausta tarkoitan erityisesti. Etenkin se toinen.”
  Nyt elokuvan nähtyäni kiinnostus heräsi, sillä en tosiaan tiedä mitä kahta kohtausta tarkoitat. Haluatko vihjaista? 🙂

 6. Ällötys on tietysti henkilökohtaista, mutta kyllä ne neulat vaan aika inhottavia olivat. Toinen oli se leikkurilaatikko. Ehkä sekin oli sitten joku henkilökohtainen heikko kohta.

Kommentointi ei ole käytössä.