Vaalien jälkeen

Presidentinvaalit olivat ja menivät, mikään ei muuttunut. Oikea ehdokas voitti. Ihmetystä herättivät tietyt keskustelunaiheet, jotka eivät mielestäni ole mitenkään erityisesti presidentin päätösvallan alaisia. Mitä presidentti voi oikeasti tehdä työttömyydelle muuta kuin pitää puheita? Työttömyys ja sen vähentäminen lienee kuitenkin osa hallituksen toimenkuvaa, eikä presidentin vastuulla.

NATO-kysymys taitaa olla hieman relevantimpi, koska ulkopolitiikka on kuitenkin presidentin vastuualuetta, jossain määrin, mutta tuskinpa NATO-päätöstäkään presidentti yksin tekisi, vaikka lopulta sitten virallisen sopimuksen allekirjoittaakin jos siihen mennään.

Noh, tilastoja on aina hauska ihmetellä, Sami Borg ja Tarmo Ropponen ovat lyömätön parivaljakko ja nyt voidaan taas olla kaikessa rauhassa eduskuntavaaleihin asti – tai mitä nyt seuraavaksi onkaan luvassa.

3 kommenttia

  1. Älähän nyt Ylen tulosiltaa liikaa kehu! Ropponen jää eläkkeelle, joten tulosohjelmia voi katsoa myös Maikkarin puolelta… 😉

  2. Noh noh, katsotaan nyt – kieltämättä kun Ropponen jää eläkkeelle, potti on jaossa ja vallankaappaus on mahdollinen. Mutta siihen asti… =)

  3. Tämä ei nyt liity vaaleihin mitenkään, mutta haluaisitko kertoa, mitä sinulla on ylläsi:
    Tehtävänanto: Kerron mitä minulla on päälläni, kun saan tämän haasteen. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.
    Omat paljastukseni on kirjattu Auringossa-blogiin merkinnällä Mustapukuinen mies.

Kommentointi ei ole käytössä.