Erittäin hyvä raparperipiirakka

ruokaa

Tämä on Johannan äidiltä saatu raparperipiirakkaresepti, alkuperästä en tiedä sen enempää. Reseptissä käytetään kahvikuppimittaa, joka on 1,5 desiä.

Pohja:

 • 1 muna
 • 1 kkp sokeria
 • 1 prk kermaviiliä
 • 1/2 tl vaniljasokeria
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 kkp vehnäjauhoja
 • 1 kkp kaurahiutaleita
 • 50-100 g voisulaa

Muna ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Vaahtoon sekoitetaan kermaviili (kermaviilin sijasta voi käyttää myös 1 kkp kermaa). Vehnäjauhoihin ja kaurahiutaleisiin lisätään vaniljasokeri ja leivinjauhe, ja nämä kaikki lisätään muna-sokerivaahtoon. Lopuksi lisätään rasva.

Vehnäjauhoilla ja kaurahiutaleilla tulee hyvä piirakka, joka pysyy koossa vähän heikosti. Jos haluaa kiinteämmän piirakan, kaurahiutaleiden sijasta voi laittaa toisen kupillisen vehnäjauhoja.

Taikina kaadetaan vuokaan, päälle ladotaan 0,5 litraa (noin 250 grammaa) raparperia ja suunnilleen desi sokeria. Paistetaan uunissa 180-200 asteessa noin 30 minuuttia. Piirakka syödään jäätelön kanssa, ettei luut haihdu.

3 kommenttia

 1. Vimmatusti hän kaivaa internetin suuresta jemmaksi nimetystä paikasta sitä parasta raparperipiirakan reseptiä (no, hyvä on, toiseksi parasta, mikäpä mummon reseptiä voittaisi) ja törmäsi tähän. Kuulostaa sen verran hyvältä, että on pakko kokeilla. Yksi kysymyskin heräsi, minkä kokoinen on vuoka? Ilmeisesti sellainen pyöreä piirakkavuoka?

 2. Pyöreä peruspiirakkavuoka joo, mitäköhän tuo olisi, jonkun 25-30 cm halkaisijaltaan? Ei ole niin justiinsa, kunhan ei ihan pieni eikä valtavan iso ole.

 3. hyvän näköistä mutta minä en tykkää

Kommentointi ei ole käytössä.