Päättelykyky 10+

Aamulehden tekstarimielipiteistä (joo joo, liian helppoa):

Nyt on taas joku viisas keksinyt, että puun poltosta tulee hiukkasia. Puuta on poltettu luolamiesajoista lähtien. Parempi kieltää vain tupakan poltto eikä puuttua puun polttamiseen. Nimim. Tietäjä

Niinpä niin. Ihan tiedoksi vain, että puun polttamisesta on kyllä syntynyt pienhiukkasia jo ennen kuin se joku viisas asian keksi, ja todennäköisesti luolamiesajoillakin on ihmisiä kuollut pienhiukkasiin. Suomessa Kansanterveyslaitoksen mukaan pienhiukkasten aiheuttamiin tauteihin kuolee vuosittain tuhansia ihmisiä, ja nimenomaan puun polttaminen on merkittävä pienhiukkasten aiheuttaja.

Ja hei, onhan sitä luolamiesajoista lähtien ihmisiä tapettu, mitäs sitä nykyäänkään kieltämään.

1 kommentti

  1. Nämä puun polttamisesta syntyvät pienhiukkaset ovat haitallisia vain hyvin lähellä polttopaikkaa, sillä ne erittäin nopeasti laskeutuvat maahan.
    Olen tiedustellut asiaa puunpolton vastustajilta kaikilla tasoilla, ja kaikki myönsivät, että puunpoltosta ei synny mitään haittaa ellei asu hyvin taajaan asutulla alueella kuten kaupunkien tai kuntien keskustassa.
    On esimerkiksi ehdotettu yksityisten puusaunojen kieltämistä suomessa juuri näiden hiukkasten takia. Tällaisiin toimenpiteisiin ei ole minkäänlaista järkevää syytä.
    Pekka Siuntio

Kommentointi ei ole käytössä.