BookMooch-mietteitä

kirjoja

Jatkakaamme BookMooch-aiheesta: päätin lopettaa paksujen kirjojen lähettämisen Suomeen ensimmäiseen, kun totesin, että yli kolme senttiä paksu kirja on kalliimpi lähettää Suomeen kuin muualle Eurooppaan (alle puolikiloinen maksikirje Suomeen 5,75 euroa vs vastaava economy-maksikirje muualle Eurooppaan 5,40 euroa). Tulee BookMooch-pisteelle hintaa yli viisi euroa, kun ulkomaille lähetettäessä pisteen saa alle kahden euron.

Tämä siis siinä valossa, että kirjan hankkiminen BookMoochista maksaa kaksi pistettä, koska suomalaiseen valikoimaan ei voi toistaiseksi luottaa, vaan kaikki kirjat on pyydettävä ulkomailta. Tällöin kahdella Suomeen lähetetyllä kirjalla saadulle ulkomaiselle kirjalle tulee hintaa suunnilleen saman verran kuin kaupasta ostetulle. Ei oikein maksa vaivaa.

Tylsä rajoitus, mutta minun rahavaroillani kyse on käytännöllisestä pakosta.

Toinen huono puoli on joidenkin kirjanomistajien hiljaisuus. Huomenna lähtee ensimmäinen muistutusviesti, kun olen viikon verran odotellut vastausta kirjapyyntöön. Jos ei siitä viikkoon kuulu, täytynee unohtaa koko juttu. Hyväksyisin kyllä kieltävän vastauksen ongelmitta, mutta tympii, ettei edes vastata. Toinen, jota odottelen, on näemmä saanut jo miinuspalautteita siitä hyvästä, ettei usein vastaa ollenkaan pyyntöihin. Ei oikein yhteisöllistä, sellainen.