Varmuuskopiointia

tietokoneet

Varmuuskopiointi on melkoinen riesa. Olen saanut jonkin verran poltettua valokuvia cd:lle, mutta se on inha muistettava ja vie aikaa. Automaattiratkaisu olisi hyvä. Virittelin nyt kokeeksi Saunalahden Iso G -verkkolevyä hyödyntävän varmuuskopiointijärjestelyn. Kirjoitin ohjelman, joka kopioi tietyt jutut (valokuvat, videot, iTunes Music Storesta ostetun musiikin, minun ja Johannan Documents-kansiot) säännöllisin väliajoin talteen.

Ratkaisu tuntuu kätevältä, eikä hintakaan (54 euroa vuodessa) ole paha – vakuutukset maksavat ja jos jotain dramaattista sattuu, hinta on halpa siitä, että tärkeät jutut ovat tallessa. Kun ohjelman virittää käynnistymään automaattisesti silloin tällöin, varmuuskopioiden ajantasaisuus ei ole omasta innokkuudesta kiinni. Sekin, että varmuuskopiot ovat fyysisesti eri tilassa, lisää niiden turvallisuutta (tulipalohan esimerkiksi veisi kotona säilytetyt rompulle poltetut kopiot samalla kertaa).