Mappalujo

Jos olisin kaunokirjallisesti suuntautuneempi, innostuisin luultavasti Mappalujosta enemmänkin. Jeff Noonin (oivallisen Vurtin kirjoittaja) kehittämä kirjallinen peli asettaa kaksi kirjoittajaa saman tarinan äärelle.

Mappalujo perustuu kirjallisiin haamuihin. Mappalujon lukujen taustalla vaikuttaa kirjallisten hahmojen (tai kulttuuristen ikonien) jälki. Kaikki luvut viittaavat jollain tavalla Mama Lujoon, Lujo-maailman voodoojumalattareen. Jokainen luku lainaa lisäksi edeltäjältään vähintään kaksi elementtiä; nämä elementit yhdistävät tarinan kokonaisuudeksi, luovat yhteyksiä joita lukija voi huomata.

Tarina koostuu tietystä määrästä lukuja, joita tehdään vuorotellen. Yksi luvuista kirjoitetaan yhdessä ja lopuksi koko kokonaisuus editoidaan yhteistyönä. Jeff Noonin ja Steve Beardin kirjoittama alkuperäinen Mappalujo vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta kirjalliselta kokeilulta.