Jeffrey Luck Lucas

musiikin kuuntelu

Jeffrey Luck Lucas: Hell Then Divine kansi

Magnatune lähestyi uutiskirjeellä ja suositteli uusia artistejaan. Jeffrey Luck Lucasin Hell Then Divine -albumin kuvaus nappasi:

Due to Antebellum Records’ utter tininess in the vast music marketplace, Hell Then Divine was unfortunately one of the most overlooked albums of 2004. Now that Magnatune has it, we’re hoping it will find a much wider and well deserved audience because dang, Jeffrey Luck Lucas can write the living bejeezus out of a song. Hell Then Divine features an obsidian mix of his album rock and alt-country infused with gorgeous, almost courtly cello arrangements. Jeff’s appealingly weathered voice stands out against a big night sky of instrumentation provided by a veritable who’s-who of the West Coast indie music scene. Too many standout tracks to mention, just listen.

Otin kuunteluun – Magnatunehan sallii levyn kuuntelemisen kokonaisuudessaan – ja kertakuuntelun perusteella olin sen verran myyty, että pitihän tuo ostaa. Dollarin heikkous auttoi asiaa: suositushinta kahdeksan taalaa on, mitä, alle kuusi euroa. Ei paha näin hyvästä levystä.

Alt-country lienee ihan hyvä kuvaus, slidekitara valittaa lännentyyliin. Lucasilla on komea ja möreä ääni, vähän Tom Waitsiin kallellaan kenties, vaikka ei ihan yhtä karhea sentään. Kauniita sellotaustoja ja hyvää tunnelmaa. Nick Caven rauhallisempien biisien ystäville, sanoisin, ja Nick Drake -fiiliksiäkin tuli toisinaan.

Maistiaisia löytyy Magnatunen albumisivulta. Jos jotakuta kiinnostaa, mutta kahdeksan euroa tuntuu liian kalliilta, pyytämällä saa minulta linkit, joiden kautta tuon saa imuroitua ilmaiseksikin (ja laillisesti, Magnatune kun antaa jokaisen levynostajan kopioida levyn kolmelle kaverille). Suosittelen!