Akunvaihto

tietokoneet

Johannan iPodista on akku käynyt heikoksi. Se on aina ollut vähän maanantaikappale, mutta nyt tilanne on käynyt aivan naurettavaksi. Applen alkuperäinen ratkaisu oli koko iPodin uusiminen, mutta sittemmin akunvaihto on tehty mahdolliseksi. Akunvaihto-ohjeiden löytäminen sivuilta on kuitenkin lievä haaste. Akunvaihto sitä paitsi maksaa 99 ‚Ǩ, eikä omaa iPodiaan saa takaisin. Juuei.

Onneksi on vaihtoehtoja. Heikki Poroila mainosti blogissaan ipodjuice.com-sivustoa. Sieltä uuden, entistä kestävämmän akun ja vaihtotyökalut sai vain 36 dollarilla, ja postikulutkin sai kampanjan ansiosta maksutta. Tilasimme setin, se saapui nopeasti ja vaihdoin akun tänään.

Onnistuihan se, vaikka selvästi kyllä huomaa, ettei akunvaihtoa ole suunniteltu tavallisten kuolevaisten tehtäväksi. Työkaluilla se onnistui aika hyvin, vaikeinta oli avata tiukasti suljettu kotelo. No, jos totta puhutaan, homma oli kauheaa ähräämistä ja paniikki meinasi iskeä pariinkin otteeseen. Ohjeet ovat hyvät, mutta varoittelevat useammassa kohdassa että nyt jos mokaat, huonosti käy. Johannan iPod kuitenkin toimii akunvaihdon jälkeenkin, joten…

Sanotaanko siis vaikka näin, että jos hermot kestävät ja elektroniikkavempainten käsittelystä on kokemusta, akku kannattaa ehdottomasti vaihtaa itse. Jos pelottaa tai tietää olevansa tumpelo, ipodjuice.com hoitaa akunvaihdon vain 20 dollarilla (akun hinnan päälle), mikä on sekin tuntuvasti halvempaa kuin Applella, varsinkin kun dollari on heikko.