Blogikarnevaalit

Osallistuin tänään ensimmäistä kertaa eläissäni blogikarnevaaliin. Karnevaali on ikään kuin blogissa julkaistava aikakauslehti, johon bloggaajat saavat osallistua kirjoittamalla merkinnän blogiinsa ja ilmoittautumalla karnevaalin pitäjälle. Tiettynä, aiemmin ilmoitettuna päivänä karnevaali ilmestyy: karnevaalin järjestäjä esittelee karnevaaliin osallistuvat merkinnät ja lukijat voivat käydä lukemassa koko valikoiman. Karnevaalit ilmestyvät säännöllisesti ja niillä on enemmän tai vähemmän tarkka aihe.

Aiheesta löytyy hyvä kuvaus Wikipedian Blog Carnival -artikkelista. Karnivaaleja löytää Blog Carnival -sivulta hyvin monenlaisista aiheista. Itse osallistuin kirjallisuusaiheiseen Bookworms Carnivaliin. Sen 12. kierroksen aiheena ovat sadut. Kirjoitin itse merkinnän Sinisalon Ennen päivänlaskua ei voi -kirjasta.

Karnevaalit ovat hauska idea: lukijat saavat (toivon mukaan) laadukkaita, valikoituja artikkeleita tietystä aiheesta, kirjoittajat saavat näkyvyyttä ja uusia lukijoita. Kaikki voittavat! Toivon mukaan itsekin saan lukijan tai pari tuota kautta, ja toivottavasti joku uusi lukija löytää Sinisalon.