Marianne-browniet

ruokaa

Joku löysi blogiini hakemalla Marianne-brownieita. Hyvä niin, vaikken ole aiheesta mitään kirjoittanutkaan. No, nyt voisi kirjoittaa, sillä teimme eilen annoksen. Oikein maukasta tuli, vaikkakin Marianne-rakeet tuovat vähän turhankin vahvan piparmintun maun. Brownien koostumus oli sentään mainion tahnamainen. Ohje on Kotiliedestä, olisiko numero 9/2008.

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 150 g Marianne Crush -rakeita

Suklaa ja voi sulatetaan (jos ei käytä juoksevaa leivontarasvaa). Munat ja sokeri vaahdotetaan ja voi ja suklaa sekoitetaan joukkoon. Lopuksi lisätään jauhot, vaniljasokeri ja Marianne-rakeet.

Taikina kaadetaan vuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin 30 minuuttia. Ohjeessa kehotetaan vuoraamaan vuoka leivinpaperilla. Suosittelen, sillä rasvattuun vuokaan taikina tarttuu erittäin hanakasti kiinni. Ohjeessa on vuoan kokona ”noin 23 x 30 cm”, me käytimme isoa nelikulmaista uunivuokaa. Arvelisin tuota vähän isoksi peruspiirakkavuoalle.

Parasta on, jos antaa herkun viipyä yön yli jääkaapissa.

1 kommentti

  1. Hahaa, nyt minä löysin tällä etsimällä mokomaa leivosohjetta 🙂 Täytyy tänään tehdä, tahnamaisuus kuulostaa juuri siltä mitä haen 🙂 Kiitos jo etukäteen.

Kommentointi ei ole käytössä.