Twitter ja Identi.ca

tietokoneet

Innostuin – enemmän kuin lievästi myöhässä – mikrobloggaamiseen. Se on juhlava nimi Twitterin kaltaisille palveluille, joissa ihmiset lähettelevät tekstiviestin mittaisia pikaviestejä kuulumisistaan. Siis samaan tapaan kuin Facebook-statusviesteissä. Päällisin puolin homma tuntuu vähän höhlältä, eikä satunnaisten ihmisten viestien lukemisessa mitään mieltä olekaan. Systeemi toimii kuitenkin hyvin tuttujen kuulumisten seuraamiseen.

Minulla on nyt tili Twitterissä ja Identi.ca:ssa. Identi.ca on näistä se kiinnostavampi, koska se on avoimeen lähdekoodiin ja yleiseen avoimuuteen perustuva palvelu. Taustalla pyörivän Laconi.ca-softan voi kuka tahansa pistää pyörimään omalle palvelimelleen.

Laconi.ca perustuu Open Micro Blogging -standardille ja ajatus on, että kaikki standardia noudattavat palvelut toimivat yhdessä – jos sinulla on tunnus palvelussa X, voit seurata palvelua Y käyttävän kaverisi mikrobloggailua luomatta tunnusta palveluun Y, jos molemmat tottelevat standardia.

Näppärää. Minulla on Twitter-tili, koska se on suositumpi ja koska sen päivittäminen sujuu automaattisesti, kaikki Identi.ca:aan lykkäämäni postaukset menevät suoraan Twitteriin.

Pari näppärää mikrobloggaustyökalua:

Ping.fm päivittää kerralla kaikki eri palvelut: itselläni se toimittaa viestit Identi.ca:an, Twitteriin, Facebook-statukseen ja poimii linkit Deliciousiin. Ping.fm tukee monia muitakin palveluita, erittäin näppärä systeemi kaikin puolin.

WordIdentica lähettää WordPressillä toimivan blogin merkinnät automaattisesti halutulle Identica-tilille. Vastaavia plugineita löytyy Twitterille ja muille. Tällä tavoin päivittyvät Kirjavinkkien Identi.ca– ja Twitter-tunnukset.

Twitterfeed käy lukemassa mitä tahansa RSS-syötettä ja lähettää sen uuden sisällön Twitteriin tai mihin tahansa Laconi.ca-palveluun. Tieto tästäkin blogimerkinnästä välittyy tätä kautta Identi.ca-mikroblogiini.

Twitteriä tai OpenMicroBlogging-yhteensopivia mikroblogeja käyttävät tutut saavat ilmiantaa itsensä.