Vaivaton riisipuuro

ruokaa

Keittelinpäs ensimmäistä kertaa eläessäni riisipuuroa. Johanna on pari kertaa keitellyt hyvällä menestyksellä, piti minunkin kokeilla kun Johannalla oli muuta tekemistä kuin vartioida puurokattilaa.

Kas näin se käy:

  • 9 dl vettä
  • 4,5 dl puuroriisiä
  • 2,1 l maitoa
  • n. 1,5 tl suolaa

Kiehauta vesi isossa teflonkattilassa (kuten mitoista voi päätellä, tämä on kolminkertaistettu alkuperäisestä reseptistä, jotta puuroa saa tarpeeksi, joten kattilankin on syytä olla riittävän iso) ja keitä riisiä noin viisi minuuttia.

Sen jälkeen lisätään maito, käännetään levy noin puoliteholle ja annetaan hautua pitkään. Välillä raavitaan kauhalla kattilan pohjaa, ettei pala kiinni. Hämmentelyä ei pidä laiminlyödä, mutta ei puuroa vatkatakaan pidä. Kun puuro hyytyy, ripautetaan sekaan suolaa. Lopussa puuro voi alkaa kuohumaan, jolloin vain nippaistaan levyä vielä vähän pienemmälle.

Aikaahan tähän palaa, mutta muuten homma on vaivatonta. Maidon suhteen jotkut varmasti vannovat punaisen nimeen, mutta hyvää tulee rasvattomastakin. Kokeilujen perusteella sanoisin, että kevytmaidosta saa kuitenkin hitusen parempaa.

Päälle sitten kanelia, sokeria ja maitoa, muu on harhaoppista.

1 kommentti

  1. Wow, jopa onkin täysin erilainen kuin mun käyttämäni resepti. Ja ainakin mun puurostani tuli vallan mainiota ja kovasti ’äidin puuron’ makuista.
    Noh, lähinnä se kai kertoo sen, että se riisi on tossa se pointti ja muiden ainesten suhteen se on vähän sinne päin.

Kommentointi ei ole käytössä.