WordPress-virittelyä

tietokoneet

Olen totaalisen mieltynyt WordPressiin. En enää käyttäisi vanhaa suosikkiani Movable Typeä mihinkään projektiin. Tänään sain vihdoin vietyä loppuun yhden uudistuksen, jonka Kirjavinkkeihin keksin. Vinkeissä on aina kirjan kansikuva mukana ja tähän asti kansikuva on ollut osa merkinnän koodia.

Nyt otin ja siirsin kuvien urlit PHP-skriptin avulla merkinnän sisällöstä metatietokenttään ja poistin sitten kuvat merkinnöistä samoin skriptillä (Kirjavinkkien yli 800 merkintää rajoittaa kummasti sellaisia hankkeita, joissa pitää käsin käydä läpi jokainen merkintä). Nyt kuvat asemoidaan paikalleen erikseen ja automaattisesti. Ei ole kuvien koonkaan suhteen niin tarkkaa, kun voi automaatilla säätää kuvan koon standardinmukaiseksi.

Se vapauttaa myös sijoittelemaan kuvia vähän eri puolille merkintää tarpeen mukaan. Etusivulla on nyt kolme merkintää täysimittaisina ja loput pieninä tiivistelmäversioina, joissa kuva on vähän eri paikassa. Samoja tiivistelmiä käytetään kaikilla arkistosivuilla (hyvä esimerkki on Ursula Le Guinin sivu, jossa nyt näkyy kaikki arvostelut, kun saatoin tiivistettyjen merkintöjen vuoksi lisätä merkintöjen määrää ruudulla) ja hakutuloksissa. Näyttää minun mielestäni ainakin oikein mukavalta.