Hyvä suklaakakku

ruokaa

Kinuskikissan suklaakakku oli kerrassaan mainio. Teimme sitä Annin nimijuhliin. Ihan ei riittänyt into yhtä hienoihin koristeisiin kuin Kinuskikissalla, mutta teimme sentään mansikkatomusokerista vaaleanpunaisen kuorrutuksen kakulle.

Tätä tehdään toistekin, joten resepti talteen:

  • 80 g tummaa suklaata
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 175 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 dl kermaa

Käytin tähän Fazerin tummaa suklaata (en siis taloussuklaata, vaan sitä sinisessä kääressä olevaa), kuten yleensä. Rasvana oli taas juoksevaa Oivariiniä, se ei ole mukavaa käyttää, mutta tuo hyvää voin makua. Kaakaoksi ostin luomukaakaota, kun muistelen, että kaakaopapujen viljelyssä on paikoin melkoista riistoa.

Kuivat aineet laitetaan yhteen kulhoon ja sekoitetaan. Toisessa kulhossa vatkataan rasva ja sokeri vaahdoksi, johon vatkataan sekaan munat yksi kerrallaan. Jauhot lisätään tähän seokseen vähän kerrassaan virutellen välillä kermaa mukaan. Lopuksi mukaan laitetaan suklaarouhe.

Taikina laitetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin 35 minuuttia. Ei ihan riittänyt meidän uunilla tuo aika, piti pitää vähän pidempään. Kinuskikissan ohjeessa suositeltiin suojaamaan foliolla pinta, kun se on saanut tarpeeksi väriä, mutta se ei ollut meillä tarpeen.

Suklaan sai rouhittua hyvin, kun leikkeli isolla veitsellä pieniä palasia. Tässä kakussa suklaa saa olla aika isoinakin hippusina seassa.

Tomusokerikuorrutukseen tarvitaan 2 dl sokeria ja noin 1-1,5 rkl vettä. Aika tahmeaa saa olla kuorrutus, muuten se valuu kaikki kakun päältä lautaselle. Tuo kaksi desiä on kyllä vähän liikaakin itse asiassa, hieman vähemmälläkin pärjää.