Mumman kropsu

ruokaa

Herra Heinämäen Lato-orkesterilla on mainio kappale, jossa kerrotaan, miten tehdään mumman kropsua eli pannukakkua. Pitihän sitä kokeilla, ja sehän onkin mitä mainiointa herkkua. Tätä tehdään jatkossa, jos tekee pannaria mieli.

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 8 dl maitoa
  • 100 g voita tai 1 dl juoksevaa rasvaa

Sekoita kaikki jauhot ja kuivat aineet keskenään yhdessä kulhossa, sitten maito, munat ja rasva toisessa. Kuivat aineet kipataan sitten nestemäisiin sekoittaen ja paakkuja vältellen. Anna taikinan olla vähän aikaa kaikessa rauhassa. Ota syvä uunipelti ja voitele se tai peitä leivinpaperilla ja kippaa sitten taikina pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Mumman kropsu