Suklaakookosmuffinssit

ruokaa

Muutossa tuli vastaan joskus joululahjaksi saamani muffinssikirja. Ei ole tullut juuri muffinsseja tehtyä, mutta teinpä jouluksi satsin ja lopputulos oli herkullinen. Nyt on tilaus muutamallekin erälle Annin synttäreitä varten. Tämä resepti teki vaikutuksen, joten nyt kaikki vaikuttuneet voitte tehdä näitä itsekin. Ohje on Jutta Renzin kirjasta Muffinssit — Uudet reseptit.

  • Bounty-patukkaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 rkl kaakaojauhetta
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 muna
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 3 dl piimää

Uuni lämmitetään 180 asteeseen. Voitele muffinipelti ja pistä se hetkeksi pakkaseen, tai käytä paperisia vuokia. Ohjeesta tulee 12 tavallisen kokoista muffinia. Yksi Bounty pilkotaan silpuksi ja sekoitetaan jauhoihin, kaakaojauheeseen, leivinjauheeseen ja soodaan (sooda ei ole pakollinen).

Muna vatkataan rikki ja siihen lisätään sokeri, öljy ja piimä. Jauhoseos käännellään varovasti mukaan. Taikinaa laitetaan lusikallinen jokaiseen vuokaan. Loput suklaat pistetään neljään osaan kukin, niin että kuhunkin vuokaan saa yhden suklaapalan. Loput taikinasta laitetaan suklaapalojen päälle. Vuoat tulevat hyvin täyteen, mutta kaikki mahtuu kyllä, kun huolella laittaa!

Muffinssit paistetaan uunissa noin 20-25 minuuttia.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.