Vaahterasiirappimuffinssit

ruokaa

Vaahterasiirappi on herkullista, joten Jutta Renzin vaahterasiirappimuffinsseja oli pakko kokeilla (Muffinssit — Uudet reseptit -kirjasta). Tulos oli erinomainen, suosittelen lämpimästi kaikille vaahterasiirapin ystäville.

Ainekset 12 muffinssiin:

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 3,25 dl piimää
  • 3 dl saksanpähkinärouhetta
  • 1,5 dl vaahterasiirappia
  • 2,25 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 1 muna
  • 1 dl ruokaöljyä

Uuni lämmitetään 180-asteiseksi. Valmistele vuoka voitelemalla se ja laittamalla se pakastimeen. Sekoita kaurahiutaleet piimään ja anna niiden turvota hetki. Sekoita pähkinärouheeseen runsas 0,5 dl vaahterasiirappia. Itse ostin kaupasta 70 g pussin kokonaisia saksanpähkinöitä, kun muutakaan ei ollut. Tuosta tuli ehkä noin desi rouhetta, joka riitti minulle ihan hyvin. Kovempi saksanpähkinäfani ostaa sitten enemmän, itse menen jatkossa tällä, ellei kaupasta löydy jotain kätevämpää pakkausta. Pari pakettia maksaa jo sen verran enemmän, että säästän mieluummin vähäsen.

Muna vatkataan rikki ja sekaan heitetään loput vaahterasiirapista (Maple Joe -pullo riittää tähän juuri ja juuri, jos haluaa runsaan kuorrutuksen pitää ostaa kaksi), öljy, kaurahiutaleet ja piimä. Alkuperäisessä ohjeessa oli myös kaksi tippaa karvasmanteliöljyä, jonka totesin liialliseksi hifistelyksi ja jätin väliin. Jauhot ja leivinjauhe sekoitetaan yhteen ja käännellään varovasti muiden ainesten joukkoon.

Vuokiin lapioidaan noin ruokalusikallinen taikinaa ja päälle jaetaan pähkinäsiirappi. Päälle lisätään loput taikinasta. Paistetaan keskitasolla 20-25 minuuttia.

Kuorrutukseen voi laittaa 2 rkl vaahterasiirappia (Maple Joe -pullosta ei enempää riitä), 2 rkl margariinia ja joku 1,5-2 dl tomusokeria.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.