Mainosta sivujasi Facebookissa

tietokoneet

Facebook on varsin näppärä markkinointikanava. Oman kokemukseni perusteella se peittoaa ainakin Suomessa Twitterin helposti. Lähes kaikilla nettisivuilla, joilla on kiintyneitä käyttäjiä, kannattaakin olla oma Facebook-sivu, jota voi käyttää markkinointikanavana.

Facebook on helppo lähestymiskanava, jota pitkin jutut leviävät parhaimmillaan todella tehokkaasti. Kun joku fanittaa sivujasi Facebookissa, kaveritkin näkevät fanituksen ja saattavat innostua tutustumaan. Myös mahdollisuus jakaa blogimerkintä tai muu sivu Facebookissa on oiva toiminto, koska juttu leviää silloin kaikkien kaverien nähtäväksi.

Tehokas Facebookin käyttö vaatii tukea sivuilta. Linkitä sivuiltasi Facebook-sivulle ja jos mahdollista, lisää sivuillesi faniloota-widgetti, jonka avulla Facebookiin kirjautunut käyttäjä voi liittyä sivujesi faniksi suoraan käymättä erikseen Facebookissa. Tällä tavoin saat runsaasti lisää faneja. Veikkaan, että faniloota on vielä tehokkaampi, kun sivuillasi on jo vähän faneja, eikä se näytä niin yksinäiseltä.

Pieni vinkki: fanilootan kokoa voi säätää. Esimerkiksi Lautapelioppaan faniloota tehdään alla olevalla koodilla. Lihavoitu width-argumentti säätää lootan leveyttä. Korkeuden säätäminen on vähän hankalampaa, mutta kannattaa säätää leveys hyväksi ja virittää sitten näytettävien fanien määrää (connections-argumentti).

<script type=”text/javascript” src=”http://static.ak.connect.facebook.com/js/api_lib/v0.4/FeatureLoader.js.php/fi_FI”></script><script type=”text/javascript”>FB.init(”c0c2be0197f760a8e37d35f94a79b84d”);</script><fb:fan profile_id=”231884820304″ stream=”0″ connections=”10″ logobar=”1″ width=”300″></fb:fan><div style=”font-size:8px; padding-left:10px”><a href=”http://www.facebook.com/pages/Lautapeliopas/231884820304″>Lautapeliopas</a> on Facebook</div>

Jos haluat julkaista sivujesi uudet otsikot Facebookissa, se tapahtuu lisäämällä Facebook-sivulle muistiinpanot. Muistiinpanojen asetuksista löytyy kohta ”tuontiasetukset”, jossa voit määritellä RSS-syötteen, josta haetaan uudet otsikot tuotavaksi Facebook-sivulle. Kätevää.

Ei Twitter muuten ihan hyödytön ole. Itse käytän sitä Lautapelioppaassa, koska lautapelimaailmassa tapahtuu yhtä jos toista pientä, joka ei ole varsinaisen uutisjutun arvoista (tai en vain laiskuuttani jaksa kirjoittaa uutista). Silloin länttään jutun Twitteriin – aikaa kuluu noin 15 sekuntia — ja sillä hyvä. Twitter-jutut taas näkyvät Lautapelioppaan sivupalkissa otsikon ”Pikku-uutisia Twitteristä” alla. Tyrkkään Twitteriin myös blogin uudet otsikot, joten olen joutunut hieman virittämään otsikot näyttävää pluginia. Jos twiitissä esiintyy teksti lautapeliopas.fi, sitä ei näytetä – yksinkertaista ja toimivaa.