Korttipeliopas

lautapelit

Uusin juttuni on Korttipeliopas. Korttipeliaiheinen sivusto on ollut suunnitelmissani jo pitkään, mutta nyt sain lopullisen sysäyksen asialle, kun minulle ehdotettiin korttipelikirjan tekemistä. Kirja on Avaimen julkaisema 150 korttipeliä, joka ilmestyi juuri, ja sivut on tehty kirjan kaveriksi.

Tavoitteena on tietysti päästä Suomen korttipelisivujen ykköseksi. Saapa nähdä, onnistuuko. Sivuilla on peleistä sekä sääntöjä että esittelyjä. Olisi toki reilua ja ystävällistä laittaa kaikista peleistä säännöt, mutta arvelen, ettei Avain, kirjani kustantaja tykkäisi. Niinpä sivuilla julkaistaankin vain tavallisimmat säännöt, jotka löytää muualtakin ja joitain herkkuja – loput ainutlaatuisemmista herkuista joutuu lukemaan kirjasta, joka on toki luonnollisesti ostamisen arvoinen (eikä maksa kuin noin kympin, vaikka on paras suomeksi julkaistu korttipeliopas!).

Kunhan ehdin, nettiin tulee toki kaikenlaista, mitä kirjasta puuttuu. Lisäksi nettisivuille on tulossa kaikenlaista juttua pelikorteista. Kaupittelen lisäksi erikoisempia pelikortteja, kuten tarot- ja tarock-kortteja ja muuta mukavaa. Pelikorttikauppa palvelee!

Sivujen sisältö on tällä hetkellä vähän vaiheessa, käyn kirjan käsikirjoitusta läpi ja lisäilen pelejä sen, minkä muilta puuhiltani ehdin. Kunhan kirjan sisältö on kattavasti netissä, ryhdyn näpyttelemään sivuille ihan uuttakin materiaalia.

Onpahan ainakin mielenkiintoista nähdä, mitkä ovat suosituimpia korttipelejä. Sivuille tulee aika lavea kattaus pelejä ja toivon mukaan kohtuullisen hyvät google-sijoitukset (aihe ei ole kovinkaan kilpailtu edes suosituimpien pelien osalta, veikkaan että vain pokerin suhteen tulee vaikeuksia päästä hyville sijoille Googlen tuloksissa), joten hakijoista pitäisi sitten pystyä päättelemään jotain pelien suosiostakin.

En ole ainakaan millään lailla yllättynyt, että yksittäisistä peleistä suosituin on tähän mennessä tuppi.