Lintukuvausta: naurulokki

Black-headed Gull (Chroicocephalus ridibundus) taking flight

Kävin lasten kanssa ruokkimassa sorsia, kamera matkassa. Totesin sorsat hyvin tylsiksi kuvattaviksi, ainakin vallitsevissa valaistusolosuhteissa lammessa uiskentelevista sorsista sai minun taidoillani lähinnä erittäin tylsiä kuvia.

Lokit, sen sijaan, olivat huomattavasti kuvauksellisempia eläimiä säntäillessään lentäen leivänmurusten perässä. Räiskin kameralla menemään minkä ehdin ja tuloksena oli muutama ihan kelpo otos ja kaksi todella onnistunutta kuvaa, joissa sekä tapahtuu jotain näyttävää että tekniset ominaisuudet, etenkin tarkennus, ovat kohdallaan.

Käytetty kalusto ei ole erityisen lintukuvauksellista: nämä on napattu 50-millisellä lasilla. Sekin riittää, kun linnut tulevat lähelle. Jälleen kerran saa huomata, että aina kannattaa kuvata niin isoja kuvia kuin kamera pystyy — nytkin saattoi rajata kuvat riittävän tiukasti olennaiseen, ja silti sai oikein hyvän kokoisia 7-8 megapikselin kuvia. Pienemmästä kuvasta ei olisi voinut rajata noin tiukasti, tai sitten kuvan koko olisi ollut tarpeettoman pieni.

Täytynee palata lokkien pariin toistekin ja ehkä toisenlaisissa olosuhteissa sorsista ja telkistä saa myös kelvollisia kuvia. Telkkä nyt varsinkin on kaunis lintu ja uivasta telkästä saa aivan varmasti hyvän näköisen kuvan, kun oikein onnistuu.

Black-headed Gull

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.