Piimäpohjainen marjapiirakka (laktoositon)

ruokaa

Valion jogurttipurkin kyljestä löytyi tällainen oivallinen resepti, joka piti testata, koska se oli helppo. Ohjeesta tulee pellillinen ja valitsemalla sopivan piimän ja rasvan, tuotos on täysin laktoositon.

  • 4 dl sokeria
  • 4 dl piimää
  • 1,5 dl rasvaa
  • 6,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • n. 8 dl marjoja

Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja kaikki ainekset marjoja lukuunottamatta keskenään. Kaada taikina leivinpaperille pellille ja lisää marjat pinnalle. Me käytimme sitä mitä pakkasesta löytyi eli enimmäkseen mustikoita ja lisäksi hieman punaisia viinimarjoja ja mansikoita. Päälle voi laittaa sokeria, mutta ilmankin tuli ihan hyvä. Paistetaan 200 asteessa noin 20-25 minuuttia (lähempänä 25 minuuttia meidän uunillamme, pinnan pitää vähän ruskistua). Tarjoillaan vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Delicious pie

Pie

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.