Testissä MMX-jongleerauspallot

MMX-jongleerauspallot. Kuva: Mikko Saari

Tarvitsin uudet jonkkapallot. Olen ollut tyytyväinen Mr Babachen bubble ballien käyttäjä, mutta halusin toiset pallot ulkokäyttöön, koska treenaan nykyään enimmäkseen lasten ulkoiluttamisen yhteydessä. Noita kuplapalloja en viitsi ulos viedä, koska niiden vähän tahmea ja kiiltävä pinta tuntuu siltä, että se likaantuu helposti kamalan näköiseksi.

Vaihtoehtojen puntaroimisen jälkeen päädyin tilaamaan viisi kappaletta (optimisti) pinkkejä MMX-palloja. Olen käyttänyt palloja nyt pari kuukautta, ostin ne joskus alkukesästä, ja olen ollut niihin hyvin tyytyväinen.

Pallot ovat siivosti pyöreät ja tasaisen väriset, mutta samalla pehmeät. Pallo painuu puristettaessa hieman kasaan, mutta pitää muotonsa muuten. Pudotessaan se ei pomppaa, eikä juuri vieri. Pallot ovat kestäviä, ne eivät ole kärsineet vielä mitään vahinkoa, vaikka niitä on pudoteltu runsaasti asfaltille, hiekalle ja soralle korkeistakin heitoista.

Vähän likaisiahan nuo ovat. Väittävät helposti pestäviksi, en ole kokeillut, koska ne likaantuisivat kuitenkin heti. Kuva valehtelee, oikeasti pallot ovat likaisemman näköisiä kuin tuossa kuvassa, tosin kauempaa katsottuna tuo pinkki väri on niin kirkas, ettei siitä juuri lika erotu. Kätevää.

Maksoin palloista 8 euroa kappale, enkä ole todellakaan katunut ostosta. Näillä olen opetellut heittämään neljää palloa, se sujuu jo aika mukavasti. Suosittelen lämpimästi kaikille hyvistä jonkkapalloista kiinnostuneille.

Jos kaipaat ohjeita, tsekkaa kirjoittamani jongleerausohjeet.