Paholaisen kakku

ruokaa

Hyvä suklaakakku: helppo tehdä, onnistuu lähes varmasti, maistuu hyvälle.

  • 5 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl soodaa
  • 4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kaakaota
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja munat, maito ja öljy keskenään. Yhdistä ja sekoita. Ei tarvitse vatkata erityisemmin, kunhan käsin sekoitat tasaiseksi. Taikinan joukkoon voi lisäksi laittaa suklaarouhetta.

Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 °C lämmössä noin tunnin.

Kuorruta kakku suklaalla. Kuorrutukseen tulee puolet voita, puolet suklaata. Sulata ja levitä. Sopivaa suklaan määrää voi hakea, 150 gramman suklaalevystä tuli aika runsas kuorrutus. Kuorrutus oli myös aika juoksevaa, parhaiten onnistui kun sitä levitti sudilla ensin joka paikkaan, ja antoi välissä vähän jähmettyä, ennen kuin lisäsi uutta päälle. Vähempikin riittäisi, luulisin, sekä suklaan määrässä että voissa suhteessa suklaaseen, ehkä.