Getaway: Idmanin piilopirtti (Tampere)

Pakohuone

Nils Idmanin kavallusjuttu on Tampereen historian merkittävimpiä rikostapauksia. Ei siis ihme, että se on houkutellut pakohuoneen aiheena. Hämeenkyröstä löytyneessä Idmanin käyttämässä piilopirtissä on vielä viimeinen tilaisuus penkoa, josko jotain löytyisi…

  • Mitä: Idmanin piilopirtti Getawaylla
  • Milloin: ke 27.6.2018
  • Kenen kanssa: lapset
  • Tulos: ulos 44.20, noin neljä vihjettä
  • Arvio: kannattaa käydä

Getawayn toimitilat ovat jo lähtökohtaisesti edustavat: silmiin osuu heti vastaanottotiski ja sen tulostaulu, josta näkee jokaisen huoneen ulospääsyprosentit ja kolme parasta aikaa. Arvostan, tämä on tietoa, jonka haluaisin jokaisesta pakohuoneesta nähdä.

Itse huone on siivosti sisustettu, jopa tunnelmallinen. Ihan niin perinpohjaista kalustus ei ole kuin Room Escapen piilopirtissä, mutta taso on silti vähintäänkin riittävä.

Pulmat ovat aika perinteisiä numero-, sana- ja suuntalukkoja, joiden ohjeita saa sitten metsästellä huoneesta, mutta jokunen omaperäisempikin viritys on mukana. Tällä kertaa mitään kovin kaukaa haettuja pulmia ei ole, kaikki saamamme vihjeet olivat vain vinkkejä jutuista, joita emme olleet huomanneet. Systemaattista paikkojen tutkimista pitäisi siis vielä kehittää, samoin jo löytyneiden mutta vielä käyttämättömien ratkaisuesineiden pitämistä mielessä.

Idmanin piilopirtti